¨

Boligselskab sænker huslejen for 2000 lejere

Foto: TV ØST

2.000 lejere hos Nykøbing Falster Boligselskab har fået sænket huslejen. Vi arbejder mere effektivt, siger direktør i boligselskabet.

"Kære lejer. Vi har gjort os selv mere effektive, så nu sætter vi din husleje ned. Venlig hilsen dit boligselskab."

Nogenlunde sådan lød beskeden til 2.000 lejere i Nykøbing Falster Boligselskab. Boligselskabet har nemlig været i gang med en kæmpe effektiviseringsrunde, som har båret frugt. Det skriver DR P4 Sjælland.

Der er blandt andet blevet forhandlet bedre tilbud på alt lige fra malere, gulvslibere og låsesmede til forsikring og telefonabonnementer.

Det er ikke bare småpenge, de mere end 2.000 lejere sparer hver måned, fortæller Lis Bentin, der er direktør i Nykøbing Falster Boligselskab.

- Det er helt op til 10 procent, og det er ret meget, hvis du har en husleje på 6000 kroner om måneden. Det kan godt mærkes, siger hun til DR P4 Sjælland.

Det er ikke kun i Nykøbing Falster, at de almene boligselskaber gerne vil give deres lejere lidt ekstra luft i økonomien. Over hele landet prøver boligselskaberne nemlig at nedsætte omkostningerne.

Alligevel er det ret unikt, at de i Nykøbing Falster allerede er nået så langt, at de kan give lejerne lavere husleje, mener Palle Adamsen, der er formand for Danmarks Almene Boliger.

- Boligselskaberne er i gang med at effektivisere, men at det ligefrem kan føre til huslejenedsættelser, det er fantastisk flot, og jeg tror godt, at vi kan sige, at det her er breaking news, siger han til DR P4 Sjælland.

Faktisk er det en rigtig god idé, at de almene boligselskaber kigger på, hvordan de kan gøre det hele en lille smule bedre.

Det mener Lars Engberg, der er seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut.

- Der er brug for billige boliger generelt, og hvis boligselskaberne kan spare, så kommer det lejerne til gode, så derfor giver det rigtig god mening at se på, om man kan effektivisere ved for eksempel at få viceværterne til at arbejde i flere afdelinger, siger han til DR P4 Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App