Bølge af hærværk mod kolonihaveforening

En kolonihaveforening i Nykøbing Falster har inden for det seneste halve år været udsat for op mod 40 indbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens de fleste kolonihaver endnu er lukket af på grund af vejret - så har der været ubudne gæster i kolonihaveforeningen Åhaverne ved Nykøbing Falster. Kolonihaveforeningen har nemlig gentagne gange været udsat for tyveri og hærværk.


- Vi skulle jo nok have lov til at have vores ting i fred, uden at man behøver at komme og stjæle det, for det er da ikke noget, som har en værdi for andre, men det har en værdi for os, siger Werner Ifversen, som er næstformand i Kolonihaveforeningen Åhaverne.


Halvdelen af kolonihavehusene raseret


I efteråret blev omkring 30 af foreningens 70 kolonihaver udsat for indbrud og tyveri. Fire unge mænd erkendte at stå bag indbruddene. Men både i februar og marts har der efterfølgende været hærværk i kolonihaveforeningen. Det gik blandt andet ud over Werner Ifversens eget kolonihavehus.


-  Man er ikke tryg ved, at nogen har været inde og rende og rode i ens ting. Det er man da ikke. Og smadre ting og sprøjte ketchup ud over det hele bare for at yde hærværk, fordi man ikke kan få andet. Det er da frustrende, siger Werner Ifversen.


Vagtværn mod hærværksmænd


De gentagne hærværksepisoder får nu kolonihaveforeningen til at danne deres eget vagtværn. De nærmere omstændigheder bliver aftalt den 30. april, når der er generalforsamling. Werner Ifversen frygter dog, at gerningsmændene kan finde på at komme tilbage.


-  Jeg frygter for, at de ikke har fået stillet deres lyst til at ødelægge, fordi der er ikke noget at stjæle, siger han.


Hvis du har oplysninger i sagen, så kan du kontakte Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi på 114.