Bøtøskoven har fået nye beboere - ny billeart er fundet

En ny billeart blev i weekenden fundet i Bøtøskoven på Falster, da en gruppe eksperter var på jagt efter nye dyrearter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I weekenden skete der noget ganske særligt på Falster.

En ny billeart blev fundet i Bøtøskoven, da en gruppe eksperter var taget ud i naturen for at finde så mange dyre- og planterarter som muligt på et døgn.

- Vi kan ikke få armene ned af bare begejstring. Det er bare så fantastisk, at vi atter kan være med til at finde nye arter for landet, siger Anita Pedersen, der er projektleder i Guldborgsund Kommune, i en pressemeddelelse.

quote Vi kan ikke få armene ned af bar begejstring

Anita Pedersen, projektleder, Guldborgsund Kommune.

Den nye billeart blev fundet af entomologen Jan Pedersen fra Statens Naturtiske Museum. Der er tale om en træbarkbille på omkring to en halv til tre millimeter, som går under det videnskabelige navn Gnathotrichus materiarius.

Billen er en såkaldt ambrosia bille. Ifølge Jan Pedersen blev den fundet første gang i Europa tilbage i 1933 i Frankrig, men har siden spredt sig til blandt andet Tyskland, Polen, Sverige, Finland og nu også Danmark.

Bioblitz i Bøtøskoven

Den Danske Naturfond og Guldborgsund Kommune afholdt en såkaldt Bioblitz i weekenden i Bøtøskoven, og det var under det arrangement, Jan Pedersen fandt den nye billeart.

Bioblitz er et koncept fra USA, hvor eksperter er på en fælles jagt efter arter i et afgrænset område i et bestemt tidsrum. Ofte varer Bioblitz i et døgn.

Læs også
Sjældent syn: Skovgæst spottede grævlingeunger på tur
Læs også
Sjældent syn: Skovgæst spottede grævlingeunger på tur

- Antallet af arter, der er fundet til dette års Bioblitz, er endnu ikke opgjort endeligt. Men vi forventer at ende i omegnen af 900 arter. Bioblitzen vil det næste stykke tid kaste nye oplysninger af sig, da mange af insektarterne kræver, at man ser på dem under mikroskop, udtaler Anita Pedersen i pressemeddelelsen.

I alt deltog 23 eksperter til arrangementet i Bøtøskoven. 


Nyhedsoverblik