Børnehus får særlig certificering for at være sangglad

Idestrup Børnehus på Falster har onsdag fået en såkaldt sangglad-certificering. Det betyder, at sang spiller en stor rolle i børnenes udvikling i institutionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag skulle det fejres, at Idestrup Børnehus officielt kan kalde sig for en Sangglad børnehave og vuggestue.

Igennem de seneste par år har børn og personale deltaget i et undervisningsforløb fra Sangens Hus, der skal få sang til at blive en fast del af hverdagen.

Sang skal nemlig hjælpe de små til hurtigere at få styr på ordene.

- Vi er blevet helt vildt forundret over, hvor meget de børn egentlig synger – selv de små vuggestuebørn. Nogle af dem sætter sig ned og begynder at klappe på lårene. Så kan personalet godt indfinde sig og begynde at synge, siger Susanne Valentin Hansen, leder i Idestrup Børnehus.

- Det er virkelig sjovt at se.

Selv de små vuggestuebørn sætter sig ned og begynder at klappe på lårene, fortæller Susanne Valentin Hansen, leder i Idestrup Børnehus.
Selv de små vuggestuebørn sætter sig ned og begynder at klappe på lårene, fortæller Susanne Valentin Hansen, leder i Idestrup Børnehus. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Onsdag var forældrene inviterede til at deltage i fællessang, og nu hvor julemåneden for alvor banker på døren, var der naturligvis en klassiker på programmet.

På loftet sidder nissen med sin julegrød…

Idestrup Børnehus kan nu officielt kalde sig for Sangglad med deres nye certificering.
Idestrup Børnehus kan nu officielt kalde sig for Sangglad med deres nye certificering. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST


En del af et større projekt

Idestrup Børnehus kan nu officielt kalde sig for Sangglad. Sangglad er for daginstitutioner, som vil give sangen en helt central plads i børnenes dagligdag , og fordi sang ifølge projektet er en vej til det gode børneliv.

I mere end 100 Sangglad-daginstitutioner, spredt over hele landet, er sang hverdagens naturlige samlingspunkt.

Projekt Sangglad er støttet og leveret af Nordea Fonden og Sangens Hus.

Her kan du se, et Danmarkskort over daginstitutioner som er med i projekt Sangglad. Kortet angiver institutioner som er certificerede Sangglad.

Sangglad
Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST