Børnehavebørn får udsat deres start i SFO til efter corona-nedlukning

April er ensbetydende med første dag i SFO for de ældste børnehavebørn i Guldborgsund. Her udsætter man nu opstarten til efter corona-krisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Foråret er tid for afskedsfester i børnehaverne i mange af landets kommuner, hvor de ældste børn stopper for den 1. april at starte i SFO. Men sådan bliver det ikke i år for omkring 500 børn i Guldborgsund Kommune.

Både skoler og børnehaver er i vidt omfang lukket ned, som følge af myndighedernes corona-tiltag. Det har ind til nu betydet, at børnene blot ville skulle starte i SFO, når hverdagen vendte tilbage.

Men corona-nedlukningen skal ikke gå ud over børnenes store skift, lyder det enstemmigt fra kommunens og de private dagtilbuds side i Guldborgsund Kommune.

Skal være en god oplevelse

Her er man blevet enige om en aftale, som sikrer, at alle børn først siger farvel til børnehaven og goddag til SFO’en, når hverdagen igen er normal.

- Vi skal tænke på børnene i denne situation, og det er vigtigt, at overgangen mellem børnehave og SFO og skole bliver en god og spændende oplevelse, siger Simon Hansen, der er formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget i Guldborgsund Kommune i en meddelelse.

- Med aftalen kan alle således være trygge, og børnene og deres forældre ved, hvor de hører til.

Aftalen indebærer også, at selvom børnene bliver ved med at være børnehavebørn lidt endnu, så overgår forældrebetalingen til SFO-takst den 1. april som planlagt.

Det har mange forældre kalkuleret med, og derfor har det været vigtigt for aftaleparterne, at der heller ikke her sker forandringer som følge af coronasituationen, oplyser Guldborgsund Kommune.

Aftalen gælder for alle børn i kommunen, uanset om børnene går i en kommunal eller privat børnehave.