Børn til ringridning på store motorcykler: - De får venskaber på kryds og tværs

Børn er vilde med ringridning i Nykøbing Falster. Især når det er på motorcykel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ligesom i traditionel ringridning handler det om at ramme en ring med et spyd.

Men i stedet for at nærme sig målet til hest, skete det lørdag på motorcykel i Nykøbing Falster.

Ringridningen var nemlig kulminationen på denne uges MC Børnetræf, der arrangeres af MCTC – Landsforeningen for motorcyklister.

- Ligesom hvis en familie dyrker ridning eller svømning, så gør vi det bare med motorcykler. Vi mødes én gang i uge 29 hvert år på kryds og tværs af Danmark, og børnene får venskaber på kryds og tværs, siger Mona-Lise Nørgaard Gamst-Halle, der er en af medarrangørerne af børnetræffet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mona-Lisa sammenligner træffet med familier, der samles om for eksempel svømning eller ridning.
Mona-Lisa sammenligner træffet med familier, der samles om for eksempel svømning eller ridning. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Træffet blev afholdt første gang i 1993 og afholdes skiftevis i Øst- og Vestdanmark. I år afholdes det på Falster City Camping.

Mange aktiviteter

Selvom ringridning er højdepunktet for børnetræffet, så byder det, udover almindelig camping-hygge, på mange andre aktiviteter for de yngste motorcyklister.

- I går var der diskofest, hvor der var stoledans og alt muligt. Alle børn fra danmarkshjørnerne samles og leger sammen lige meget hvilken alder, man har, siger 10-årige Andy Jacobsen fra Bårse, der er med til træffet.

Artiklen fortsætter under billedet.

10-årige Andy Jacobsen fra Bårse er vild med MC Børnetræf, da man møder børn fra alle hjørner af Danmark. Og så vil han køre motorcykel "lige til han går bort".
10-årige Andy Jacobsen fra Bårse er vild med MC Børnetræf, da man møder børn fra alle hjørner af Danmark. Og så vil han køre motorcykel "lige til han går bort". Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Mens Andy Jacobsen deltager i dysten på bagsædet af en motorcykel med et tyndt træspyd i hånden, så har den 5-årige Oskar Følle Holt Jensen fra Skanderborg påtaget sig en mere administrativ rolle til træffets ringridning.

Med et hjemmelavet skilt, der kan vendes og signalere enten stop eller start, dirigerer han trafikken, så rytterne sendes afsted regelmæssigt.

- Hvis nogen kører over for rødt, får de skæld ud. Så siger jeg stop, og du skal ikke lige være med mere i det her børnetræf, forklarer den unge overdommer i en bestemt tone.

Artiklen fortsætter under billedet.

Oskar Følle Holt Jensen dirigerer trafikken til ringridning, og han er ikke bange for at skælde ud, hvis nogen kører over for rødt.
Oskar Følle Holt Jensen dirigerer trafikken til ringridning, og han er ikke bange for at skælde ud, hvis nogen kører over for rødt. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Fælles for de unge motorcyklister er, at de føler sig helt hjemme i sædet, og Andy Jacobsen fra Bårse er da heller ikke i tvivl om, at den medfødte hobby vil vare ved.

- Lige indtil jeg går bort, konstaterer den 10-årige MC’er.

Da træffet blev aflyst sidste år på grund af coronavirus, er dette års MC Børnetræf det 28. i rækken.