¨

Bøde for 450 kilo chokolade

Foto: TV ØST

I de seneste to uger har SKAT været på udkig efter ulovlige storindkøb og afgiftspligtige varer ved Rødby og Gedser.

På denne årstid tager familien Danmark gerne en tur over grænsen for at købe lækkerier med hjem til jul. Det er lovligt, så længe det er til eget brug og indenfor de lovlige mængder.

Men har man for meget med hjem, eller skal det måske sælges videre, kan det blive en dyr affære.

- Det har vist sig, uanset hvornår vi er ved grænsen, at vi altid møder nogen, der importerer varer uden at betale afgiften, siger projektleder Christina Harlou.

De seneste to uger har projektteam ”Import uden afgift” sammen med SKATs toldere stået ved grænsen i Rødby og Gedser Færgehavne, og kigget efter afgiftspligtige varer.

- Vi stoppede en varebil med 250 liter spiritus, og det er lige i overkanten af, hvad man kan betegne som privatforbrug. Vi beslaglagde flaskerne, og det kommer til at koste importøren 13.200 kr. i afgift at få drikkevarerne udleveret, siger Christina Harlou i en pressemeddelelse og fortsætter:

- En anden havde købt næsten 450 kilo chokolade, som skulle bruges til julegaver i en virksomhed. Da det skal bruges som firmagaver, er det ikke til privat forbrug, så det kommer til at koste 7.700 kr. i afgift.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App