Blæst betyder bøvl: Træ væltede ind over motorvej

Selvom blæsevejret natten til onsdag og onsdag morgen ikke er en storm, så har blæsten alligevel givet problemer i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vinterens første store blæsevejr gav natten til onsdag lidt problemer i trafikken.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Vi havde et træ, der væltede ned over Sydmotorvejen ved Våbensted på Lolland, og lå i motorvejens inderspor, fortæller politiets vagtchef, Stefan Jensen, onsdag morgen.

Ingen kom noget til ved træets fald, og der er igen ryddet helt op på stedet, oplyser vagtchefen.

Kun storm i vindstød

Røsnæs ved Kalundborg har ifølge DMI været særligt udsat for blæsten, oplyser Ritzau. Ellers er blæsevejret i vores region mest en frisk vind, stedvis med kuling. I vindstødene har vinden flere steder nået stormstyrke, oplyser DMI.  

Det er ikke kun i Våbensted, at træer er knækket isom en følge af blæsten, oplyser Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste. De har dog ikke noget samlet overblik over situationen på de mindre veje. 

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller om væltede træe i både den østlige og vestlige del af deres politikreds. 

- Vi har eksempelvis lige fået en melding fra Åvej i Stridmølle ved Svebølle, hvor et træ har lagt sig tværs over vejen, og hvor det skulle være meget svært at komme forbi, siger Martin Bjerregaard

Storebæltsbroen har restriktioner

Også på Storebæltsbroen giver blæsten problemer. Hastighedsgrænsen er sænket til 80 kilometer i timen, og vindfølsomme køretøjer bedes vente med at køre over indtil vinden har lagt sig.

Restriktionerne på Storebælt ventes først ophævet klokken 9 onsdag morgen.