Billedserie: Stor FIFA-turnering hitter på Falster

Lørdag dyster de dygtigste børn og unge i virtuel fodbold, når der afholdes FIFA-turnering i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svedige håndflader og dyb koncentration. Afleveringerne skal sidde perfekt, selvom fodboldkampen forgår på en PlayStation 4.

Lørdag dyster de dygtigste børn og unge i virtuel fodbold, når der afholdes FIFA-turnering i Nykøbing Falster Hallen. Omkring 200 deltager ved tuneringen PriceRunner Cup, der en gentagelse af sidste års turnering i Eskilstrup.

- Vi ville gerne gøre det større, efter tuneringen sidste år var en stor succes, siger Martin Christoffersen fra tifosport.dk, der er medarrangør af tuneringen.

Det virtuelle fodboldspil FIFA er en såkaldt e-sport, og sportsgrenen er ifølge Martin Christoffersen på vej frem i Danmark. Han henviser blandt andet til, at både den forhenværende og nuværende verdensmester er fra Danmark og deltager desuden i dagens turnering.

- Jeg tror, der kommer en større forståelse og respekt for sporten, når danskere klarer sig så godt i e-sport, siger han.

De mere kendte deltagere ved dagens turnering er August ’Agge’ Rosenmeier, fem gange dansk mester i FIFA, og Mohamad ’Bacha’ Al-Bacha, der officiel verdensmester.

Rævehjorten vinder Juniorturnering

Dagens arrangement i Nykøbing Falster er opdelt i to tuneringer. En turnering for de mindste op til 14 år og en åben turnering for alle aldre.

Lidt over klokken 12.00 blev finalen i Juniorturneringen afgjort, hvor Mikkel Hjort Bach med spilnavnet Rævehjorten fra København på den store vinder.

Den åben turnering begyndte klokken 12.30 og forventer at være afgjort klokken 20.00.

Vinderen af turneringen kan se frem til 12.000 kroner i førstepræmie, mens andenpladsen kan snuppe 3.000 kroner.