Bilist kørte 180 kilometer i timen på landevej

En bilist må vinke farvel til sit kørekort, efter han onsdag blev målt af politiet til at køre hele 180 kilometer i timen på landevej ved Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Egentligt burde de fleste kunne kende forskel på en landevej og en startbane i en lufthavn.

Det kan dog måske være glippet for en bilist, der torsdag eftermiddag blev målt til at køre hele 180 kilometer i timen på en landevej ved Væggerløse, hvor man ellers maksimalt må køre 80.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Hastigheden svarer til den hastighed, som et mindre fly skal have for at lette, og svarer til, at man kan tilbagelægge strækning på en kilometer på 20 sekunder.

Politiets målevogn holdt på Gedser Landevej onsdag mellem klokken 17.24 og 20.00, og det var i dette tidsrum, at den meget hurtige bilist blæste forbi.

Generelt var kontrollen dog en bekræftelse af, at de fleste bilister overholder fartgrænserne - der blev således kun uddelt 16 fartbøder til de knap 500 målte bilister.  Det betyder at kun 3,5 procent af bilisterne på strækningen kørte for stærkt.

For bilisten, der blev målt til 180 kilometer i timen er der dog en en klar konsekvens. Han eller hun må ud over at skulle betale en kan ud over en bøde på ikke under 6.000 kroner også betale til Offerfonden – og får en ubetinget frakendelse af kørekortet.