Bilforhandler med sømmet i bund vinder pris

Frimann Biler A/S har fart på - ikke på speedometeret, men på udviklingen. Derfor modtager de mandag DI Lolland-Falsters Initiativpris 2016.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DI Lolland-Falsters Initiativpris uddeles én gang om året til en af DI’s medlemsvirksomheder med under 100 medarbejdere. Den gives til en virksomhed, som har udvist særligt initiativ og virkelyst.

- Frimann Biler A/S har på det seneste virkeligt ekspanderet i et marked i stor forandring og haft mod på at bygge nye flotte bilhuse. Samtidig tager Frimann Biler A/S et stort ansvar i forhold til at uddanne fremtidens arbejdskraft, siger Allan H. Schmidt, formand for DI Lolland-Falster.

Bilforretningen fra sydhavsøerne startede som forhandler af Toyota i 1984. Herefter blev sortimentet udvidet til også at omhandle Citroën, og henover sommeren i år kom Hyundai og Opel så til.

Omsætningen skyder god fart

I det hele taget er der så meget fart på forretningen, at Frimann Biler A/S er gået fra et resultalt på 1,9 mio. kr. i 2014 til et resultat på 3,4 mio. kr. i 2015. Næsten en fordobling på bare ét år.

Den store efterspørgsel og de nye bilmærker har betydet, at virksomheden må udvide nok en gang.

Frimann Biler A/S har derfor bygget et nyt bilhus på 1.700 m2 på Energivej 1 i Nykøbing F. Dermed kan de kalde tre på stribe, da virksomheden også indtager Energivej 2 og 3.

Ekspansion er ikke uvant i bilforretningen. I midten af 00’erne besluttede virksomheden nemlig at gå all-in på Lolland-Falster, og det var et projekt, der tændte Kim Frimann.

Efter at have arbejdet i København i mange år, vendte han derfor hjem til Lolland-Falster og overtog direktørposten, hvorefter det tog rigtig fart. I de efterfølgende år etablerede Frimann Biler A/S sig blandt andet også i Maribo.

Lærlingene er en stor del af holdet

I forbindelse med udvidelsen i sommer ansatte man så 10 nye kollegaer, og øgede staben til omkring 65 ansatte. Flere af de nyansatte er tidligere lærlinge fra Frimann Biler A/S.

Og det med lærlinge er noget, der ligger den fremadstormende virksomhed på sinde. Således har de lige nu ansat omkring 15 lærlinge.

- Mange spørger, hvordan vi kan have så mange lærlinge. Men det har vi bare – det er en kultur. Over 20 pct. af vores folk er lærlinge, og vi har aldrig været under. Vi har holdt fast hele tiden, også i krisetider, siger adm. direktør Kim Frimann.

Hele den forretningstilgang har altså medført at Allan H. Schmidt, formand for DI Lolland-Falster, og borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder (Nyt Guldborgssund), overrækker Initiativprisen til Frimann Biler A/S mandag klokken 16.