Beslutning om ulovlige sommerhuse sparket til hjørne

Politikerne i Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune kunne tirsdag ikke blive enige om, hvordan situationen med ulovlige sommerhuse i Marielyst skal løses.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var tre stemmer for en lovliggørelse og tre stemmer for en nedrivning. Og Dansk Folkeparti stemte blankt.

Derfor kunne der tirsdag ikke træffes en beslutning i Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune om 10 store sommerhuse, der er blevet erklæret ulovligt opført af Planklagenævnet.

- Det var som forventet. Nu skal sagen afklares i byrådet den 15. april, siger borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) til TV2 ØST.

Alle huse skal lovliggøres

Sagen er betændt, fordi stort set ingen sommerhuse i området lever op til lokalplanen. Den blev vedtaget i 1987 og anser området som et feriecenter. Det har det dog ikke været siden 2008, hvor Dansk Folkeferies center blev nedlagt og solgt videre til private som ejerboliger.

Derfor vil det rimelige ifølge borgmesteren være at lovliggøre alle 153 sommerhuse i området med ét hug.

- Det er det, som vi rådes til af vores advokater, og det, som modpartens advokater tilråder. Det virker ikke retfærdigt, at kun sommerhusene i den ældre del af området skal lovliggøres med en ny lokalplan, siger han.

Naboer klagede

Det er opførelsen af 10 store sommerhuse på op til 242 kvadratmeter i området, der har udløst protester fra sommerhusejere i Marielyst Ferieby.

De mente, at opførelsen af sommerhusene stred mod lokalplanen, og ville have planerne stoppet. Efter husene var opført fik klagerne ret i deres vurdering fra Planlagenævnet.

Kommunen har dog hele tiden fastholdt, at området i dag er som ethvert andet sommerhusområde, selvom lokalplanen ikke er fulgt med.