¨

Bedsteforældre takker akutlægehelikopteren

Foto: TV ØST

I Idestrup på Falster er bedsteforældre nu akutlægehelikopterens besætning dybt taknemlig for deres hurtige udrykning tilbage i maj.

Flemming og Birgitte Rasmussen glemmer sent søndag den 15. maj i år. Hurtigt blev regionens akutlæge helikopter sendt i luften. Deres 2-årige barnebarn, Sofus, havde fået et alvorligt kraniebrud. Hvert et minut var derfor afgørende for hans fremtid.

- Det er jo nærmest bare katastrofalt.  Han havde ikke klaret den, hvis han skulle have kørt i ambulance. Det havde taget alt for lang tid, siger Flemming Rasmussen.

Sofus er i dag fyldt 3 år, men er stadig indlagt på Hvidovre Hospital, hvor han kæmper for at komme sig over ulykken.

Flemming og Birgitte Rasmussen er ikke i tvivl om, hvilken forskel akutlægehelikopteren gjorde for deres barnebarn. De er i dag meget taknemlige, og de har derfor skrevet et takkebrev til akut-lægehelikopteren og dens besætning.

- Det er helt fantastisk, det de har gjort. Jeg synes, det er for sjældent, at de får ros, når de udfører et stykke arbejde, siger Flemming Ramussen.

Siden akutlægehelikopteren blev indviet i maj 2010, har den været i aktion i 910 gange, men det er stadig en forsøgsordning. Den flyver derfor ikke om natten og i meget dårligt vejr.

Flemming Rasmussen håber fremover, at akutlægehelikopteren én dag kommer til at kunne flyve hele døgnet, så endnu flere liv kan blive reddet.

02:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App