Beboere kæmper for at genåbne lukket købmand

I snart halvandet år har der ikke været nogen købmand i den lille by Orehoved på Nordfalster. Men det skal der gøres noget ved, mener en gruppe af beboerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er længe siden, tilbudsskiltene har stået ude foran den gamle købmand i Orehoved, men nu kan byens beboere måske snart handle der igen.

I næsten halvandet år har butikken ellers stået tom. og det er en skam, mener en gruppe borgere, som er i fuld gang med at skaffe penge til at åbne den påny.

- Det er for, at vi kan handle lokalt og samtidig skabe noget mere liv i byen, fortæller Erik Jacobsen, der er næstformand i bestyrelsen for Orehoved Letkøb, som butikken skal hedde.

Ifølge næstformanden er meningen, at ansætte en butikschef og to deltidsmedarbejdere. Derudover skal lokale frivillige hjælpe til.

For at drømmen skal blive virkelighed, skal byens borgere dog bakke op med penge. De kan enten købe andele til 500 kroner, eller sætte penge ind på en særlig konto, som de senere kan købe varer for i butikken. 

- Vi kan kun appellere til, at folk spytter nogle penge i kassen, for lige så snart, vi har samlet nok sammen, trykker vi på knappen, siger formand Nicolai Clemmensen-Rotne, hvis bestyrelse også har søgt kommunale midler.

De mangler lige nu godt 50.000 kroner. Håbet er, at pengene er i kassen, når Orehoved Letkøb holder bestyrelsesmøde på onsdag.

Hvis alt går efter planen, regner de med at kunne åbne sidst i november.