Bar-bestyrer i Nykøbing F.: Vi passer på gæsterne

Der er stort fokus på at se efter gæsterne på Billy Booze i Nykøbing Falster, så de ikke ender med at komme galt af sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver arbejdet målrettet med at forhindre, at gæsterne på Billy Booze i Nykøbing Falster ender i samme situation som en 17-årig pige, der i sidste weekend sandsynligvis fik stoffer i sin drink og blev voldtaget.

Det fortæller bestyrer af baren, Simon Lynggaard, til TV ØST.

- Det er derfor, vi har værter på. Pigerne i baren er opmærksomme på, hvis der er nogen, der efterlader deres drinks. Så fjerner de glassene. Det samme gør drengene på gulvet, siger han.

Ung mand kollapsede

Bestyreren fortæller, at personalet aldrig har taget nogen i at putte stoffer i drinks, men en enkelt gang faldt en ung mand om. Her var der mistanke om stoffer i drinken.

- Han kollapsede, og vi hjalp ham udenfor og lagde ham i aflåst sideleje, mens vi ventede på, at ambulancen kom, siger Simon Lynggaard og tilføjer:

- Vi holder altid øje med, om folk er stærkt berusede eller påvirkede. Hvis vi kan se, at de er det, så hjælper vi dem.

Stil ikke drinken fra dig

De opfordrer dog samtidig til, at man gør, som man sikkert har fået at vide af sine forældre en million gange før.

- Lad være med at tage imod drinks fra folk, du ikke kender, og lad være med at stille din drink fra dig, siger bar-bestyreren.

Men skulle noget gå galt for gæsterne, så forsikrer de altså på Billy Booze, at personalet holder et vågent øje med alle.

- Vi sørger for, at alle bliver passet på. Og hvis der er nogen, der ikke kan hjælpe sig selv, så vil vi gerne hjælpe i stedet.

Foruden den 17-årige pige var også en 26-årig mand udsat for at få stoffer i en sodavand, mens han fik et lift fra Nykøbing til Brøndby. Senere vågnede han op i et busskur og manglede blandt andet sin pung.