Bankrøver i dametøj erkender sig skyldig

Tirsdag begik en mand i dametøj røveri mod Danske Bank i Nykøbing Falster. Han har erkendt sig skyldig og er nu blevet varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 43-årig mand har under grundlovsforhør erkendt, at han tirsdag gennemførte et røveri mod Danske Bank i Nykøbing Falster.

Det skriver Lolland-Falsters Folketidende. 

Manden blev anholdt torsdag. Og det var et røveri, hvor gerningsmanden vakte opsigt. Under røveriet var han nemlig så overbevisende klædt ud som en kvinde, at vidner mente, at han rent faktisk var en kvinde.

Efterforskning ledte på sporet

Manden flygtede fra røveriet i en rød Mazda, der senere blev fundet på parkeringspladsen hos CELF. Her blev to personer anholdt, men de er siden blevet løsladt igen.

- Vi havde fra starten en formodning om, hvem der stod bag bankrøveriet – og det er også denne mand, der torsdag eftermiddag blev anholdt efter en målrettet efterforskning, lød det efterforskningsleder Bo von Würden til TV ØST efter anholdelsen.

Anholdelsen fandt sted klokken 13.27 i Nykøbing, og foregik i ro og orden, oplyser efterforskningslederen. 

Lukket retsmøde

Ifølge avisen er der tale om et større pengebeløb. Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre ved Retten i Nykøbing Falster.

Da der er en formodning om, at der er flere gerningsmænd, vurderede retten, at resten af retsmødet skulle være lukket af hensyn til efterforskningen. 

Manden er varetægtsfængslet frem til 10. oktober. 

Danske Bank på Langgade i Nykøbing Falster har ved middagstid været udsat for røveri.