Bandidos ved at åbne rockerborg i Nykøbing Falster

Bandidos er ved at åbne en rockerborg i en bygning ejet af Banedanmark i Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rockergruppen Bandidos er ved at indrette et nyt klubhus på Bangsebrovej 18 i Nykøbing Falster - i et hus, der ejes af Banedanmark.

Lederen af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, vicepolitiinspektør Bent Ludvigsen, bekræfter over for Ritzau, at rockerne er på vej ind i huset.

- Vi er blevet opmærksomme på, at der er noget aktivitet, og det er et hus, vi holder lidt øje med, siger han.

Lejet ud i 2 år

Også Banedanmark er opmærksom på rockernes indtog i huset, som er blevet eksproprieret i forbindelse med nogle anlægsarbejder.

- Vi har fremlejet huset i to år til en privatperson, siger teamleder Kåre Nielsen fra Banedanmark, der understreger, at huset ikke er lejet ud til Bandidos.

Ifølge Kåre Nielsen blev Banedanmark opmærksom på, at rockerne kom i huset fredag i sidste uge.

- Vi har også været i kontakt med politiet i den forbindelse, siger han.

Vil nærlæse kontrakt

Banedanmark undersøger nu, om man kan forhindre rockerne i at flytte ind.

- Vi ønsker ikke at leje ud til Bandidos, fastslår Kåre Nielsen.

- I første omgang er vi ved at undersøge, om lejeren opfylder betingelserne i lejekontrakten. Det ved vi nok mere om i næste uge, fortsætter han.

Bandidos har i den seneste tid været hårdt presset. En gruppe rockere har brudt med gruppen og stiftet Westside Nation. Det har ført til voldsomme spændinger i miljøet, og der er blevet stukket ild til flere huse med forbindelser til rockergruppen.

Men også udefra presses Bandidos, blandt andet af en beboerforening, der vil have rockerne smidt ud af deres klubhus i Vanløse i København.

/ritzau/