¨

Bandekrig: 18-årig mand anholdt og sigtet for våbenbesiddelse

00:36

Trygheden skal tilbage i Sakskøbing. Derfor skal borgerne gå sammen mod banderne. Det mener Fællesrådet for Sakskøbing og Omegn. Video: Thomas Nielsen

Politiet har anholdt to personer i forbindelse med den optrappede bandekonflikt på Lolland og Falster.

OPDATERING: Den 18-årige mand med forbindelse til bandemiljøet, som blev anholdt med et skarpladt våben er varetægtsfængslet frem til den 8. august.

Bandekonflikten er blusset op på Lolland-Falster.

For tiden kæmper personer med relation til de rivaliserende bander Mongols og Satudarah i Nykøbing Falster og Sakskøbing i en konflikt, som har medført flere voldelige episoder i området. Senest blev der natten til tirsdag skudt mod indgangsdøren til en kiosk i det centrale Sakskøbing.

Politiet ser med stor alvor på disse sager

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Men nu har politiet anholdt to personer med forbindelse til den verserende bandekonflikt. Begge personer begge bar våben.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge politiet skete begge anholder på baggrund af borgerhenvendelser.

Anholdt foran Rema1000

Klokken 18.54 fik politiet en anmeldelse om uro ved Rema1000 i Søndergade i Sakskøbing, hvor en ophidset og aggressiv mand havde stået med en kniv.

Læs også Politiet slår hårdt ned på lokal bandekonflikt: Bruger betydelige ressourcer

Det var en 34-årig mand fra byen, der smed kniven fra sig, inden politiet ankom til stedet. Den 34-årige blev anholdt klokken 19.15 uden dramatik, og han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og afhørt af politiet, inden han blev løsladt igen klokken 20.15.

Flere politipatruljer sendt af sted

Igen klokken 19.59 fik politiet en anmeldelse om, at en mand i Sakskøbing muligt var i besiddelse af en pistol. Flere politipatruljer blev sendt til byen, og på Møllevej fik politibetjentene fat i den pågældende, en 18-årig mand.

Da han blev visiteret, fandt politibetjentene ganske rigtigt en revolver med ammunition og ca. 100 gram hash. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffeloven og lov om euforiserende stoffer.

Den 18-årige har forbindelse til bandemiljøet samt den igangværende konflikt og fremstilles fredag i grundlovsforhør i retten i Nykøbing med krav om varetægtsfængsling. 

Læs også Politiinspektør om bandeskyderi: Det har ulmet længe

- Politiet ser med stor alvor på disse sager, særligt fordi vi ved gårsdagens anholder har fundet et skarpladt våben i konfliktmiljøet, udtaler Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet opfordrer stadig borgerne til at henvende sig med oplysninger eller andre informationer, der kan hjælpe dem i kampen mod banderne. Det kan enten ske på telefon 1-1-4 eller til alarmcentralen på telefon 1-1-2, hvis der er tale om en akut situation.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App