Bandekonflikt: 30-årig idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

En 30-årig mand fra Sakskøbing er blevet idømt to et halvt års fængsel for våbenbesiddelse. Sagen trækker tråde til den verserende bandekonflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 30-årig mand fra Sakskøbing blev tirsdag ved Retten i Nykøbing Falster idømt to et halvt års fængsel for våbenbesiddelse.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Jeg tør godt love, at der kommer flere anholdelser

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Under en aktion tilbage i juli fandt betjente en pistol og ammunition på en adresse i Sakskøbing, hvorefter den 30-årige blev varetægtsfængslet i sagen. Han har lige siden siddet varetægtsfængslet.

Ifølge Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, har sagen forbindelse til den verserende bandekonflikt mellem grupperne Mongols og Satudarah i området.

- Jeg tør godt love, at der kommer flere anholdelser, siger politiinspektør Kim Kliver.

Fjerde fængsling på kort tid

Det er den fjerde fængsling på under to uger i forbindelse med bandekonflikten på Lolland.

- Det er et udtryk for, at vi er til stede operativt og rammer bredt, siger Kim Kliver.

Mandag blev en 19-årig mand fra bandemiljøet fængslet i en sag fra Nakskov, der handler om skydevåben, som politiet mener skulle bruges i en verserende bandekonflikt. 

Der var efter politiets mening risiko for, at våbene kunne blive brugt i den nuværende konflikt mellem personer fra grupperingerne Mongols og Satudarah.

I forbindelse med en anden ransagning i Nakskov blev en 21-årig mand anholdt og sigtet for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder og for salg af narko. Han blev efter et grundlovsforhør for lukkede døre varetægtsfængslet. 

Dagen efter ransagningen i Nakskov anholdt politiet en anden 19-årig mand med banderelationer. Han havde været efterlyst et stykke tid. Han er sigtet for røveri, ulovlig tvang og brugstyveri og er også blevet varetægtsfængslet.