¨

Avis: Peter Madsen sendt tilbage til Storstrøm Fængsel

Peter Madsen er blevet flyttet til Storstrøm Fængsel efter flugten fra Herstedvester Fængsel, erfarer Ekstra Bladet.

Efter flugten fra Herstedvester Fængsel er ubådsbyggeren og drabsmanden Peter Madsen nu flyttet til Storstrøm Fængsel.

Den kendte livstidsfange Peter Madsen, der forleden flygtede fra Herstedvester Fængsel i Albertslund ved København, er angiveligt blevet flyttet til Storstrøm Fængsel ved Nørre Alslev på Falster.

Det erfarer Ekstra Bladet.  

Avisen skriver, at Peter Madsen er blevet anbragt på fængslets særligt sikrede afdeling, der ellers typisk huser fanger med bandetilknytning. 

Blev udsat for overfald

Peter Madsen har tidligere været indsat i fængslet, men blev flyttet efter han blev udsat for et overfald. 

Det er klart, at en fange, der flyttes ind i en afdeling med sådan et sikkerhedsniveau, kommer til at opleve det som en meget anderledes hverdag

Bo Yde Sørensen, formand for Fængselsforbundet

Her sad han og snakkede med to medfanger i en celle, da en 18-årig fange angreb ham og slog ham flere gange i ansigtet, så hans briller blev knust. Han måtte efterfølgende behandles på hospitalet. 

Den 18-årige gerningsmand, der i forvejen var indsat i fængslet med en voldsdom, blev efterfølgende dømt for overfaldet. 

En meget anderledes hverdag

Peter Madsen er blevet idømt livsvarigt fængsel, efter han dræbte den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd og efterfølgende bortskaffede liget i Øresund. 

Formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, kan ikke sige, om Peter Madsen er blevet flyttet til Storstrøms Fængsel. 

Han oplyser dog, at der ikke er behov for at etablere særligt skrappe regler for at håndtere en fange, der har vist sig at være truende og er i fare for at flygte. 

- Helt generelt, så har vi i Danmark fængselsafdelinger, der kan håndtere ekstremt personfarlige indsatte.  Der er reglerne på plads, så det vil ikke kræve ændringer i sikkerheden for at tage imod ham, siger Bo Yde Sørensen til TV2 ØST.

Han peger dog på, at Peter Madsen vil opleve en anderledes hverdag.

- Det er klart, at en fange, der flyttes ind i en afdeling med sådan et sikkerhedsniveau, kommer til at opleve det som en meget anderledes hverdag, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App