Arkitekter på plads til sygehusbyggeri

Der er valgt arkitekter til ombygningen af Nykøbing F. Sygehus, så det gamle byggeri fra 1950'erne kan blive moderne og tidssvarende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus er nu så langt, at der er valgt totalrådgiver. White Arkitekter har vundet konkurrencen om at ombygge sygehuset fra 1950'erne til et moderne akutsygehus.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig over, at moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus nu kan gå i gang, efter den plan, der er lagt. Med White Arkitekter får vi en kompetent rådgiver, der har stor erfaring med sygehusbyggeri, siger sygehusdirektør Arne Cyron.

Regionen betaler

Nykøbing F. Sygehus skal ifølge Region Sjællands sygehusplan være 1 af 4 akutsygehuse i regionen. Det har resulteret i en plan om at modernisere sygehuset for 228 millioner kroner, primært i form af nybyggeri. Sygehusbyggeriet blev ikke tilgodeset ved uddelingen af statens kvalitetsfondsmidler, men Regionsrådet har besluttet at sætte gang i moderniseringen for regionens egne penge.

Der skal blandt andet opføres en ny sengebygning og skabes bedre forhold for patienter og personale i det eksisterende sygehus.

Fokus på funktionalitet

White skal sammen med White AB og landskabsarkitekt Arkplan ApS, ingeniørfirmaerne Lyngkilde A/S og WSP UK samt konsulent Jeanet Lemche fungere som totalrådgiver og skabe det optimale design ud fra de økonomiske rammer.

- Når vi skal finde frem til, hvad denne byggeproces skal munde ud i, er det meget vigtigt at have fokus på funktionalitet og form med udgangspunkt i stedet og de eksisterende rammer. Det er helt essentielt, siger Anders Danø fra White Arkitekter.

- Derfor er det vigtigt at inddrage brugergruppen i opstartsfasen, så vi kan tage hensyn til medarbejdernes arbejdsgang og patienternes velvære i byggeprocessen og i sygehusets endelige udformning. Vores erfaring med byggeprocesser inden for sundhedssektoren er vigtig i forbindelse med at have fokus på de interne processer, der bliver påvirket af til- og ombygningerne, siger Anders Danø.

Designprocessen af det nye sygehus starter i år. Selve byggeriet forventes i gang i 2015 og afsluttet i 2016.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere