¨

Årelang konflikt afgjort - nu er det tilladt at cykle på Det Falsterske Dige

Skiltene, der viser, det er forbudt at cykle på diget, skal nu fjernes. Foto: Martin Stilling - TV ØST

En årelang konflikt mellem Det Falsterske Digelag og Guldborgsund Kommune, er endnu engang blevet afgjort. Det er nu tilladt at cykle på diget.

Det evige spørgsmål om, hvorvidt det er tilladt at cykle på Det Falsterske Dige, lader nu til at have fået sit endelige svar.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har netop endegyldigt afgjort, at det skal være tilladt at hoppe på cyklen og køre en tur langs det 17,5 kilometer lange dige. Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse. Og det er en afgørelse, som glæder Guldborgsund Kommunes borgmester, John Brædder (Guldborgsundlisten).

Jeg synes jo, det er rarest for begge parter, at der er kommet en endegyldig afgørelse på det. Så kan alle parter komme videre

John Brædder, Bormester i Guldborgsund Kommune

- Jeg synes jo, det er rarest for begge parter, at der er kommet en endegyldig afgørelse på det. Så kan alle parter komme videre, siger John Brædder til TV2 ØST.

Skader ikke diget

Digelaget har flere gange i løbet af den årelange konflikt argumenteret for, at cykling ville skade diget. Dog fortæller John Brædder, at det ikke skulle være tilfældet.

- Miljø- og Fødevareklagenævnet har også vurderet digets tilstand og sagt, at det her ikke er noget, som vil gøre, at diget på nogen måder bliver slidt, så det er til fare for de bagvedliggende områder, siger han.

Derudover understreger han, at der bliver cyklet på mange diger rundt omkring i Danmark.

- Der er jo tilsvarende diger mange andre steder i landet, hvor man cykler, uden det skaber problemer for digets tilstand. Og det skulle være mærkeligt, hvis Det Falsterske Dige adskiller sig væsentligt fra alle de andre. Så jeg har sørme svært ved at se, det skulle være noget problem, siger John Brædder.

Skilte har forvirret

For borgmesteren er det vigtigste nu at få fjernet de skilte, hvor der står, at det er forbudt at cykle.

Vi håber, at vi kan starte forfra og slå en streg i sandet. Og derefter få en god dialog om fremtidens færdsel på diget

John Brædder, Bormester i Guldborgsund Kommune

- Skiltene har været til rigtig stor frustration for dem, der har færdedes på diget. Kommunen har jo haft en opfattelse, og digelaget har haft en anden. Og det har jo ført til lidt uenighed på diget, når fodgængere har mødt cyklister, siger John Brædder.

Og efter en konflikt der har stået på over 20 år, ønsker han at kunne starte på en frisk.

- Først vil vi selvfølgelig tage kontakt til digelaget og bede dem tage skiltene ned. Og når det er sket, så håber vi, at vi kan starte forfra og slå en streg i sandet. Og derefter få en god dialog om fremtidens færdsel på diget, siger John Brædder.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra formanden for Det Falsterske Digelag uden held.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App