Arbejdstilsyn giver påbud efter poppeltræsulykke

Det var ikke et hændeligt uheld, men problemer med sikkerheden der i dag førte til, at en polsk arbejdsmand fik mast et ben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Haveselskabet Skovbyholm Grønt har modtaget 3 strakspåbud efter en dramatisk ulykke onsdag, der ser ud til at koste en 38-årig polsk mand sit ene ben.

Det oplyser Arbejdstilsynet til TV2 ØST.

Ulykken skete nær Sakskøbing, da den polske mand var i gang med at fælde et højt, skævt-voksende poppeltræ. Manden havde spændt en wire i træet, og forsøgte at ændre på træets faldretning – men det lykkedes ikke, og træstammen faldt i stedet hen over den polske mands ben.

LÆS OGSÅ: Mand risikerer at miste ben efter skovfældning

Den polske medarbejder blev fløjet med lægehelikopter til Rigshospitalets Traumecenter, men meget tyder på, at manden mister sit ben efter ulykken, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

Arbejdstilsynet rykkede straks ud til stedet, og valgte at give 3 strakspåbud.

De går på at:

  • Arbejdet ikke blev udført forsvarligt
  • Der ikke blev givet de nødvendige instrukser om lige netop dette træ
  • Der skal gives psykologhjælp til de ansatte i virksomheden


Ikke et hændeligt uheld

Arbejdstilsynet mener, at ulykken kunne have været undgået.

- Det er ikke et hændeligt uheld. Det er noget, som man skulle have forebygget. Det har vi meddelt firmaet i dag i form af de 3 strakspåbud, siger områdechef i Arbejdstilsynet, Jens Rise Rasmussen, til TV2 ØST.

- Vi rykker altid ud til ulykker som denne, og vores undersøgelse viser, at det var et kompliceret stykke arbejde, der skulle udføres. Og det blev ikke gjort med den tilstrækkelige sikkerhed, siger Jens Rise Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Mand risikerer at miste ben efter skovfældning

Ifølge Skovbyholm Grønt var der tale om en meget erfaren skovarbejder, der har arbejdet med at fælde træer i 13 år. Firmaet vurderer, at der var tale om en helt speciel situation med netop dette træ, hvor det på forhånd var umuligt at se, hvordan det ville falde.