Arbejdsprøvning i otte måneder

Hvor lang tid skal en kommune bruge på at afgøre, om en mand er i stand til at arbejde? Indtil videre har Guldborgsund Kommune bruget otte måneder - UDEN svar!

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være rigtig svært at have et job, hvis man har en arbejdsskade, det kender Martin Kløvested alt til.

- Det er meget frustrerende, ikke kun for mig selv men også på hjemmefronten. Der er selvfølgelig nogle gnidninger, det kan ikke undgås, siger han.

Siden sin arbejdsulykke i 2008 har han gerne vil have et fleksjob. Efter otte måneder i arbejdsprøvning i Eskilstrup krokodille-zoo, er kommunen stadig ikke kommet med en vurdering af, hvad Martin Kløvesteds muligheder for at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Ifølge Martin Kløvested blev hans arbejdsgiver kun kontaktet én gang af kommunen for at høre hvordan det gik.

Lederen af Jobcenter Guldborgsund, har ikke ønsket at kommenter den konkrete sag, men siger til TV2 ØST, at det normalt tager 3-6 måneder at komme med en vurdering.

På grund af arbejdsulykken havde Martin Kløvested et sygefravær på omkring 20 procent i krokodille- zooen. Han har nu selv fundet et nyt sted, hvor han er i arbejdsprøvning i yderligere tre måneder. Borgmester John Brædder siger følgende til tv2 øst.

- Vi er igng med en effektivisering of omstrukturering af jobcenteret, vi har ikke kunne følge med alle dem, der er kommet ind i kontanthjælpssystemet, siger Borgmester John Brædder.

I april klagede Martin Kløvested over sagsforløbet, derefter blev hans revalideringsydelse på 16.300 reduceret til kontanthjælpen på 9000 kroner.