Arbejdsløse tvunget ud i sneen (Video)

Arbejdsløse skal møde op i A-kassen - uanset hvor meget det sneer. Mette Petersen fra Falster nægtede, og det var tæt på at koste hende dyrt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mette Petersen går ude på Gundslevmaglevej, hvor hun op til flere gange er ved at glide på den isglatte vej. Hun skulle have været til et møde i dag i Ringsted med sin fagforening, men på grund af snevejret nægtede hun at køre den 81 kilometer lange vej fra Falster til Ringsted. Det faldt ikke i god jord hos fagforeningen.

- De sagde inde i Det Faglige Hus, at hvis jeg ikke kom i dag på grund af vejret, så kan jeg ikke bare få mine penge udbetalt, siger Mette Petersen.

[video:video_mangler:100203_tvunget_paa_snetur.flv]

Efter at sagen fik medieopmærksomhed, har Arbejdsdirektoratet valgt at lempe på reglerne, så dagpengemodtagerne kan udeblive fra mødet, hvis de har en gyldig grund. Det er dog op til A-kassemedlemmerne selv at bevise, at de har en gyldig grund for at udeblive. Men det har været et længerevarende problem, og A-kassen skal nu ind og se på, hvem det har ramt.

- Vi skal selvfølgelig forholde os til hver enkel situation, og hvis det falder ind under det son direktoratet har meldt ud i dag, så tilbagebetaler vi det, som vi har taget fra medlemmerne, siger Karsten Winther Hansen, driftsansvarlig Det Faglige Hus