Aquarunning hitter

Tag I svømmehallen og dyrk motionsløb. Det lyder nok som en helt særlig kombination, og det er netop, hvad Sakskøbing Sportscenter I øjeblikket tilbyder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kræver badetøj og et par gode løbeben, hvis man skal deltage i Sakskøbing Sportscenters nye koncept: Aqua Running. Det er kort sagt motionsløb under vand.

- Vi begynder med femten minutters opvarmning, så har vi noget kredsløbstræning og noget udholdenhed, og til sidst spurter vi, siger instruktør på Aqua Running-holdet, Helle Gluud.

Udviklet til patienter

Løb under vand har længe været brugt til genoptræning af patienter, og nu har Sakskøbing Sportscenter så taget ideen til sig. Det glæder blandt andet Heidi Bolgann fra Sakskøbing.

-jeg har haft nogle ledbåndsskader i mine knæ, og så har jeg en kronisk sygdom, der hedder fibromyalgi. Så tænkte jeg, at når jeg nu hverken kan løbe på vejene eller spillle fodbold eller håndbold, så skal jeg prøve noget nyt, siger hun.

VM i vandmarathon

Konceptet er ved at blive så udbredt, at der hvert år bliver holdt VM i Finland. Her kan man blandt andet deltage i marathon eller spurter, og alle kan få lov til at være med. Men deltagerne på holdet i Sakskøbing nøjes med dagens træning. Det er nemlig slet ikke så nemt, som det ser ud til.

- Det er meget hårdt at træde i vand, fordi der er meget modstand. Til gengæld skal man så acceptere, at man ikke kommer ligeså hurtigt frem, siger Helle Gluud.

Træningen foregår hver mandag aften klokken 19-20.