¨

Apple censurer bog af lokal forfatter

Foto: TV ØST

En forfatter fra Falster er blevet censureret af computergiganten Apple. De bryder sig ikke om forsidebilledet på hans bog.

 

Forfatter Michael Nielsen har for nylig udgivet en novelle som en digital e-bog. Problemet er bare at den amerikanske computergigangt Apple finder bogen så stødende, at de ikke vil sælge den. Dermed afskærer de en del dansker for at få adgang til novellen.

 

- Det er helt uanstændigt, at et amerikansk firma skal komme og udøve censur mod danske forfattere i Danmark

 

Novellen handler menneskers frihed og ufrihed, men det er ikke indholdet, der støder Apple. Det er der i mod det 80 år gamle foto som pryder forsiden, der får Apple til at trække censur kortet. Billedet forestiller en nøgen mand, og Michael Nielsen valgte motivet, fordi han mente det passede til hans historie. Intentionen var aldrig at støde nogen.

 

- Det er et 80 år gammelt kunstfotografi, der er taget af den tyske fotograf Wilhelm von Gloeden, og der er mig en gåde, hvordan det kan støde nogen, siger Michael nielsen

 

Han har flere gange via telefon og email forsøgt at komme i kontakt med Apple for få en forklaring, men Apple har aldrig svaret på hans henvendelser.

 

Men hvorfor ikke bare ændre forsidebilledet, så Apple kan godkende det? Her svarer Michael Nielsen uden tøven:

 

- Det kommer ikke til at ske. Jeg ville heller aldrig ændre så meget som et komma i min tekst for at efterkomme et firma. Det ville være det samme give kald på primcipperne om ytringsfrihed.

 

Historien om Apple ruller I internationale medier, og kulturminister Marianne Jelved har på opfording fra Dansk forfatterfoerening lovet, at hun bringe sagen op I EU:

 

- EU skal sørge for at internationale virksomheder ikke kan diktere hvordan demokrati og ytringsfrihed udvikler sig i Europa, siger Thorvald Berthelsen, der er formand for Storstrømmens forfatterforening.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App