App for blinde vinder priser

Hans Jørgen Wiberg fra Nykøbing Falster er blevet belønnet med to design-priser for mobil-applikationen "Be My Eyes".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Igennem Hans Jørgen Wiberg og makkeren Christian Erfurt Hansens app får blinde mulighed for at sende billeder videre til seende, der kan hjælpe dem med svar på spørgsmål om alle dagliglivets gøremål.

Som eksempel kan en svagtseende sende et billede af en mælk til et netværk af frivillige, der sidder klar, og med det samme få svar på, om den er blevet for gammel.

To priser til app'en

Det koncept blev torsdag aften belønnet med to priser Danish Design Awards. Priserne blev givet i kategorierne "Share Resources" og "Outstanding Service "

- Enestående

Juryen udtalte blandt andet om app'en:

- Det er et enestående eksempel på at benytte teknologi til at forbinde mennesker. Tænk sig, hvad vi er i stand til, når teknologi giver mulighed for helt nye fællesskaber og forbindelser mellem mennesker.

Hele juryens begrundelse

Be My Eyes er banebrydende inden for sit felt og med til at definere og pege på et nyt og potentielt set stort forretningsområde.

Indtil nu har vi delt fysiske ting og digitale produkter med hinanden. Og teknologi har været en tilføjelse til kroppen. Dette bringer deleøkonomien til en ny fase. Nu kan vi dele sanserne. Hvilken fantastisk vision.

Be My Eyes rummer store potentialer til at tænke ideen forretningsmæssigt til næste niveau, hvor ideen ikke blot er målrettet blinde men andre, der har brug for et sæt øjne.

Det er et enestående eksempel på at benytte teknologi til at forbinde mennesker. Tænk sig hvad vi er i stand til, når teknologi giver mulighed for helt nye fællesskaber og forbindelser mellem mennesker.

 

Mest læste

play
Søren Skotte

Politiet blitzer motorcyklist for første gang

play
Politiaktion Grumløse

Over 20 betjente i aktion - flere ulovlige genstande fundet

play

Stort skred ved Møns Klint: - Jorden buldrede og larmede

play
Ærter - ærtehøst

Slut med danske ærter i frysedisken

Se flere