Ansøgning er væk: Pensionist går glip af forhøjet pension

Carsten Aarslew-Jensen burde få forhøjet folkepension, fordi han arbejdede videre, da han fyldte 65 år. Men han får det ikke, fordi et dokument er forsvundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

71-årige Carsten Aarslew-Jensen var på arbejdsmarkedet i seks år, efter han var fyldt 65. Derfor burde han være berettiget til forhøjet folkepension. Han får den bare ikke, fordi hans ansøgning til Guldborgsund Kommune er forsvundet.

- Jeg synes, det er møghamrende uretfærdigt.

Reglerne er sådan, at hvis man udskyder sin pension, når man er 65 år, så kan man få en forhøjet folkepension senere. Men det kræver, at man sender sin ansøgning fra start. Det mener Carsten Aarslew-Jensen også, at han gjorde, men ifølge ham må kommunen have smidt den væk.

- Brevbunken skal formentlig sorteres rundt på forskellige kontorer. Ansøgningen kan være havnet et forkert sted eller være røget i papirbunken med nogle reklamer, siger Carsten Aarslew-Jensen.

Går glip af 36.000 kroner om året

Hvor meget man kan få i forhøjet folkepension afhænger af, hvor lang tid man er blevet på arbejdsmarkedet. Ifølge Carsten Aarslew-Jensen drejer det sig for ham om 3.000 kroner om måneden, altså 36.000 kroner om året.

- Jeg har det godt og regner ikke med at forlade denne verden de næste mange år. Det kan blive en halv million kroner, jeg går glip af, siger Carsten Aarslew-Jensen.

Hans eget ansvar

Guldborgsund Kommune afviser, at de kan have smidt ansøgningen væk og er blevet bakket op af Ankestyrelsen. Ifølge kommunen var det Carsten Aarslew-Jensens egen pligt at sørge for, at ansøgningen var modtaget af kommunen.

- Det er en trist situation, borgeren står i, men ifølge reglerne skal man have udfyldt ansøgningsskemaet den dag, man fylder 65 år, og det er borgerens egen pligt at dokumentere eller sandsynliggøre, at ansøgningen er kommet frem, siger Charlotte Møller, som er leder af Borgerservice i Guldborgsund Kommune.

- Hvis jeg havde vidst det, havde jeg gjort det. Der stod ingen steder, at jeg skulle sikre mig, at den var kommet frem, svarer Carsten Aarslew-Jensen.

Carsten Aarslew-Jensen har klaget til Ankestyrelsen, men har fået afslag. Han har bedt dem tage sagen op igen, men det afviste de i fredags.