Anne-Dorthe er regionens yngste landmand

23-årige Anne-Dorthe Buck fra Kettinge på Lolland driver en gård med 150 mælkekøer og er Arlas absolut yngste landmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun er kun 23 år gammel, men driver alligevel allerede sin egen gård i Kettinge på det sydøstlige Lolland på 85 hektar med en besætning på 150 malkekøer.

Anne-Dorthe Buck har været i landbrugsfaget i flere år, hun har en stor kærlighed for køer og så er hun den yngste landmand hos Arla, viser en ny gennemgang fra andelsmejeriet.

-  Det er udendørslivet, der tiltaler mig. Dét, at jeg kan dyrke min hobby og helt selv planlægge min hverdag. Der er ikke to dage, der er ens, forklarer Anne-Dorthe Buck i en pressemeddelelse.

Den ambitiøse landmand købte sin egen gård i 2013 og driver den i dag med sin kæreste, der også er landmand. Målet er, at de med tiden kan øge deres besætning af køer.

- Det er et dejligt dyr med masser af personlighed. Der er rig mulighed for at komme ud på dyrskuer, og til hverdag kan jeg gå og kigge ud over markerne, når jeg passer dem. Den mulighed har man ikke med mange andre dyr, der går i en lukket stald, fortæller den unge landmand.

Anne-Dorthe Buck blev færdiguddannet som landmand i 2010 og i løbet af sommeren har hun afsluttet sin kandidatgrad i Agraøkonomi fra Dalum Landbrugsskole.