¨

Anklager: Skud mod politi var drabsforsøg

Foto: TV ØST

To mænd er tiltalt for drabsforsøg mod politiet ved at affyre byge af skud mod patruljevogn på Falster.

Hvad der kunne være endt i en mindre sag om tyveri af to kompressorer til 20.000 kroner, er nu blevet langt mere alvorlig for to mænd på 39 og 31 år.

De er nu blevet tiltalt for drabsforsøg mod to politifolk under en biljagt på Falster den 17. marts. Her blev der affyret en byge af skud fra en varebil mod en patruljevogn.

- Efter vores opfattelse er der tale om forsøg på manddrab, siger anklager Line Scharf fra statsadvokaturen på Lolland-Falster.

Skyderiet fandt sted på Tværvej i Listrup, efter at en patruljevogn fattede mistanke til en varebil i forbindelse med et indbrud på virksomheden Karl Mertz på Bygmarken i Horreby.

I stedet for at standse fortsatte varebilen i vild flugt. Ifølge anklageskriftet kørte den ene af mændene varebilen, mens den anden affyrede flere skudsalver mod politibilen bagved.

Af anklageskriftet fremgår det ikke, hvor mange skud der blev affyret. Men tidligere har politiet oplyst, at det drejede sig om 12-13 skud fra et kraftigt automatvåben.

Flere af skuddene ramte politibilen. Blandt andet røg et projektil gennem forruden, ligesom et af bilens dæk blev ramt, så bilen punkterede.

De to tiltalte sidder i øjeblikket varetægtsfængslet. Tidligere var to andre fængslet i sagen, men de er blevet løsladt.

- Det har vist sig, at de ikke var med i bilen, så deres sag drejer sig bare om tyveri og bliver behandlet hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, fortæller Line Scharf.

Sagen mod de to fængslede drejer sig ikke alene om skudepisoden den 17. marts. Ifølge anklagemyndigheden står mændene bag en række lovovertrædelser.

Det drejer sig blandt andet om tyveri af biler og ulovlig våbenbesiddelse. Derudover er den 31-årige tiltalt for forsøg på røveri mod Føtex i Guldborgsundcenteret i 2010.

Retssagen mod de to mænd begynder ved Retten i Nykøbing Falster den 5. januar.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App