Anklager sat af sag efter sygeplejerskeudtalelse

Jeanette W. Andersen er ikke længere anklager i sagen om den 31-årige sygeplejerske, der er sigtet for drab på Nykøbing Falster Sygehus. Hun er blevet sat af sagen, efter en udtalelse om, at det ikke er usødvanligt, at sygeplejersker slår patienter ihjel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er kommet ny anklager i sagen om den 31-årige sygeplejerske, der er sigtet for at slå fire patienter ihjel på Nykøbing Falster Sygehus. Ved retsmødet 8. september dukkede hendes kollega Michael Boolsen i stedet op.

- Vi ønsker, at der skal være fokus på sagen og ikke anklageren, og derfor har vi skiftet anklager, sagde han efter retsmødet.

Efter retsmødet 11. august udtalte Jeanette Wincentz Andersen, der hidtil har været anklager i sagen, at det ikke var usædvanligt, at sygeplejersker slog patienter ihjel. Hun henviste til en amerikansk undersøgelse, og kommentaren fik sindene i kog hos Danks Sygeplejeråd. De ville have anklageren til at trække udtalelsen tilbage, hvilket blev nægtet.

Henriette Rosenborg Larsen, der er chefanklager i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, afviste efterfølgende, at der var tale om injurier, men det er sygeplejerådet uenigt i. Derfor har det nu taget kontakt til en advokat med henblik på at anlægge en injuriesag. Ved retsmødet tirsdag blev den 31-årige sygeplejerske i øvrigt varetægtsfængslet frem til 6. oktober. PÅ det tidspunkt vil hun have siddet varetægtsfængslet i syv måneder.