¨

Anklager landmand for misrøgt

Foto: TV ØST

En grupper sommerhusejere i Marielyst anklager en landmand for misrøgt af 35 kvæg. Sommerhusejerne mener, at kvægene både sulter og tørster.

35 køer på en brakmark i Marielyst har givet områdets sommerhusejere noget at mødes om. 

- Vi synes ikke, de har det godt, når man ikke giver dem, den vand de skal have, og når man ikke sørger for at foderet er slået ned, så der kommer frisk græs op til dem, siger Michael Munk som er sommerhusejer i området. 

Sammen med flere af sine naboer har han taget billeder af køer, som han mener er udmagrede. 

- Det er forfærdeligt. Man kan tydeligt se deres ribben. Det er ikke rart at se på, siger Gert Gulløv, sommerhusejer i Marielyst. 

Faldt i brønd og måtte aflives
I lørdags faldt én af kalvene ned i en brønd på marken. Formentlig fordi den ledte efter vand. Kalven kunne ikke selv komme op, men blev opdaget af en forbipasserende som tilkaldte Falck, der måtte aflive den.

Sommerhusejere ud med vand
I går kom en anden af sommerhusejerne så de tørstige køer til undsætning. Han har sat spande op som han fylder med frisk vand flere gange om dagen. 

- Det kan jo ikke være rigtigt, at bonden ikke selv sørger for frisk vand til sine dyr, siger Michael Munk. 

Landmanden indrømmer
Landmanden indrømmer at hans dyr har tørstet de seneste dage og har i dag selv etableret frisk vand på marken. Han afviser samtidig at køerne sulter: 

- Der er rigeligt med græs til de 35 køer. Og skulle de løbe tør, så trækker jeg dem hjem igen. Så det er intet problem, siger Karl Verner Sørensen, gårdejer i sildestrup. 

03:00 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App