Anklager forsvarer sene afhøringer om sygehusdrab

Ifølge drabssigtet sygeplejerske blev kolleger, der var på vagt med hende, først afhørt efter 10 uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I fire og en halv måned har efterforskere hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi arbejdet på at kortlægge en 30-årig sygeplejerskes færden på Nykøbing Falster Sygehus.

I løbet af en nat - fra lørdag 28. februar klokken 19 til søndag morgen klokken syv - mener politiet nemlig, at kvinden tog livet af tre patienter og nær havde dræbt en fjerde.

Derfor er det helt afgørende at afhøre alle de mulige vidner, men efter mere end 130 dage er politiet endnu ikke færdig med at afhøre personale på sygehuset, fortæller anklager Jeanette W. Andersen til Ritzau.

- Der er afhørt rigtig, rigtig mange vidner. Nogle af vidnerne skal også genafhøres, når noget nyt kommer frem. Det er et mægtigt afhøringsarbejde og en meget kompleks og omfattende sag, siger anklageren.

Den 30-årige kvinde nægter sig skyldig og lader gennem sin kæreste forstå, at hun ikke er tryg ved politiets arbejde. Blandt andet frygter hun, at hendes kolleger glemmer, hvad de har set, og lader sig påvirke af rygter på sygehuset.

- Hun giver i de breve, hun sender til os, udtryk for sin frustration over, at det personale, der var på vagt med hende, først blev afhørt efter 10 uger.

- Der er selvfølgelig nogle, politiet har afhørt. Men vi har kendskab til to-tre af hendes kolleger, som først blev afhørt efter 10 uger, siger hendes kæreste i et interview med BT.

Anklager Jeanette W. Andersen er ikke umiddelbart klar over, nøjagtig hvornår den enkelte er blevet afhørt og vil heller ikke afvise, at der er gået adskillige uger i visse tilfælde.

- Der er tale om afhøringer af ansatte på flere forskellige afdelinger på sygehuset. Der går et stykke tid, før man får overblik over, hvem der var på vagt.

- Løbende får vi at vide, at "den" og "den" også har været på vagt, og så skal de også afhøres, forklarer anklageren.

Spørgsmål: Hvorfor har I ikke bare fået udleveret en vagtplan fra sygehuset?

- Det der med at få udleveret ting fra et sygehus er ikke så enkelt. Det tager tid. I visse tilfælde skal man indhente kendelser fra retten, siger anklageren.

Ikke desto mindre erklærer hun sig enig i, at vigtige vidner som udgangspunkt bør afhøres umiddelbart efter en hændelse.

Tirsdag fik den 30-årige sin varetægtsfængsling forlænget med fire uger.

/ritzau/