¨

Anklager afviser ny sigtelse i sag om drab på sygehus

Foto: TV ØST

Der er en misforståelse, når medier skriver, at en udvidelse af sigtelsen mod 30-årig skulle være på vej.

Politiet har ikke overvejelser om at udvide sigtelsen mod en 30-årig sygehusansat i Nykøbing Falster med endnu et drab, fastslår specialanklager Søren Martin Jensen.

Han afviser således tidligere meldinger om, at en udvidelse af sigtelsen fra tre til fire drab skulle være på vej.

- På nuværende tidspunkt er der ikke noget, der giver anledning til at rejse yderligere sigtelser, siger anklageren.

Den 30-årige kvinde blev anholdt af politiet 1. marts.

Dagen efter blev hun fremstillet i et grundlovsforhør og har siden siddet varetægtsfængslet sigtet for tre drab og et drabsforsøg.

I forbindelse med et retsmøde tirsdag, hvor politiet ønskede at forlænge varetægtsfængslingen af kvinden, rapporterede flere medier, at anklageren barslede med en ny drabssigtelse, men det er altså ikke tilfældet, siger Søren Martin Jensen.

Ifølge specialanklageren har retten hidtil vurderet, at der var begrundet mistanke om, at kvinden var skyldig i ét af de tre drab samt drabsforsøget.

Tirsdag oplyste han i retten, at der var kommet nye beviser frem i forhold til et af de andre angivelige drab, og det kan være her, misforståelsen ligger, mener han.

- I dag sagde jeg ved retsmødets start, at der er tilvejebragt nye oplysninger om et af de oprindelige drab. Der ville blive fremlagt beviser for at udvide fængslingsgrundlaget, siger specialanklageren.

Han fortæller, at retten er enig i, at der nu er begrundet mistanke om to drab i sagen.

- Retten fandt, at der nu er begrundet mistanke om, at hun er skyldig i to drab og et drabsforsøg, siger Søren Martin Jensen.

Kvinden, der nægter sig skyldig, fik sin varetægtsfængsling forlænget i fire uger.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App