Anklage: Sygeplejerske dræbte patienter med medicin

Det var angiveligt med medicin givet intravenøst, at tre patienter blev dræbt på Nykøbing Falster Sygehus for to uger siden, lyder det i sigtelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt af sløret i sigtelsen mod en 30-årig sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus bliver fredag løftet. Klokken 9.30 har Østre Landsret taget hul på sagen, der handler om kvindens varetægtsfængsling, og under den åbne del er det kommet frem, at sigtelsen drejer sig om drab på to mænd og en kvinde samt drabsforsøg på en kvinde.

Den 30-årige skal ifølge anklagerne have givet patienterne et ukendt præparat intravenøst - via drop eller kanyle, og det har altså fået fatale følger for patienterne.

'Den værste nattevagt nogensinde'

De tre drab og drabsforsøget skal have fundet sted på en nattevagt på sygehuset fra lørdag den 28. februar til den 1. marts. Den 30-årige skrev selv på sin Facebookside om morgenen den 1. marts, at det havde været den værste nattevagt nogensinde, at tre personer var døde, og at en havde fået hjertestop.

Senere på dagen blev hun anholdt, efter at sygehusledelsen anmeldte sagen til politiet.

Lidt mere åbenhed

Mandag den 2. marts blev hun fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 24. marts. Og det var stort set også den eneste oplysning, som offentligheden fik kendskab til den dag. Grundlovsforhøret blev holdt for dobbelt lukkede døre, men i Østre Landsret fredag har dommerne valgt, at der kun skal være lukkede døre, hvilket betyder lidt flere informationer til pressen.

Kvinden kærede sin varetægtsfængsling på stedet den 2. marts, og det er den, som landsretten nu skal tage stilling til. Hun blev fulgt ind i lokalet af to betjente og virkede rolig og fattet modsat for to uger siden, hvor hun i byretten græd.

Kvinden nægter sig skyldig i sagen. Ritzau kunne torsdag fortælle, at det af retsbogen fra byretsmødet 2. marts fremgår, at der er 'begrundet mistanke' om, at den 30-årige er skyldig i et drab og et drabsforsøg.

Derimod mente dommeren ikke, at der er begrundet mistanke om, at hun har dræbt yderligere to personer, der ligeledes er døde på sygehuset.

Reporter Ivan Nielsen overværede retsmødet fredag formiddag i Østre Landsret i København: