Anklage: Mand bortført, røvet, truet og tæsket

Retten i Nykøbing Falster tog i dag tirsdag hul på en sag, hvor 4 personer er tiltalt for at have frihedsberøvet, truet, tæsket og røvet en mand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I timevis blev en mand i juli sidste år tilbageholdt af 4 personer, der tæskede, røvede og truede ham. Sådan står der i hvert fald i et anklageskrift, og i dag tirsdag tog Retten i Nykøbing Falster hul på retssagen mod de 4, skriver Ekstra Bladet på sin hjemmeside.

De 4 tiltalte er 19, 23, 28 og 29 år, og anklagemyndigheden mener, at de står bag i alt 9 forhold, der også skal være gået ud over mandens far og flere af hans bekendte. Ifølge anklagerne er de blevet frarøvet i alt 83.000 kroner.

Skyldte penge for hash

De 4 skal angiveligt have opsøgt manden på hans adresse i Nykøbing Falster, hvor de dukkede op maskerede og bevæbnede. De slog ham flere gange, truede ham med en skruetrækker og med at slå ham ihjel, hvis han gik til politiet. Selv om de fik udleveret omkring 35.000 kroner og 2 guldringe, tvang de manden til at følge med ind i bilen, hvor han skal have fået flere slag og være blevet truet med en kniv mod sin hals.

I retten kom det frem, at mændene var ude for at inddrive en narkogæld. Den ene af de tiltalte forklarede i retten, at det var mandens far, der skyldte penge for hash, og at han bad de 4 hente dem hos sønnen. De 2 på 28 og 29 år, der nåede at afgive forklaringen i retten i dag, nægter sig skyldige i de groveste af anklagerne, men erkender henholdsvis at være blevet sendt ud for at give manden et par flade og at have kørt rundt i en bil med offeret.