Ankesag fortsætter: Afdelingssygeplejerske blev advaret flere gange, forklarede vidner

I dag fortsatte ankesagen mod afdelingssygeplejersken fra Nykøbing F. Sygehus, som er tiltalt for at have siddet en række advarsler overhørig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afdelingssygeplejersken blev advaret flere gange. 

Sådan lød det i Østre Landsret tirsdag, hvor ankesagen mod en afdelingssygeplejerske fra Nykøbing F. Sygehus fortsatte. 

Afdelingssygeplejersken er tiltalt for at have siddet en række advarsler overhørig. Advarsler, som adskillige ansatte på hendes afdeling kom med i forbindelse med sagen om sygeplejersken Christina Hansen, der sidste år blev idømt 12 års fængsel for drabsforsøg på fire patienter.

Afdelingssygeplejersken har selv forklaret i retten, at hun kun husker at have fået én enkelt henvendelse fra en kollega om Christina Hansen. Men det var de otte vidner, der tirsdag skulle afgive forklaringer, ikke enige i. 

Alle afleverede advarsler til afdelingssygeplejersken

Dagens otte vidner sagde nemlig det modsatte af, hvad afdelingssygeplejersken sagde ved retten mandag – nemlig at der kun var én advarsel om Christina Hansen. Det fortæller TV ØST’s reporter, Jessica Skovmose, som har fulgt sagen i landsretten.

- Det har været i varierende grad. Der var en, der sagde, at hun slår patienterne ihjel, og der var en, der sagde, nu bliver der nok lidt mere ro på afdelingen, når hun flytter til akutafdelingen, lyder det fra Jessica Skovmose.

- Men der er slet ikke nogen tvivl om, at de alle sammen har oplevet, at de er kommet ind og afleveret en advarsel til afdelingssygeplejersken. Nogle har sågar, efter Christina Hansen blev anholdt, efterfølgende sagt til afdelingssygeplejersken, kan du godt huske, at jeg sagde sådan og sådan til dig? Og dengang sagde afdelingssygeplejersken, ja, det kan jeg godt huske, sagde de vidner, der var derinde i dag. Men i dag kan hun ikke huske advarslerne. 

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget fra mandag den 12. november: En afdelingssygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus sad i dag på anklagebænken i Østre Landsret. Tiltalt for grov og gentagen forsømmelse og skødesløshed. Sagen udspringer af sagen mod sygeplejerske Christina Hansen, der sidste år blev idømt 12 års fængsel for forsøg på drab på fire patienter.

Vidner: Afdelingssygeplejersken er konfliktsky

Ved retsmødet kom det samtidig frem, at afdelingssygeplejersken nu er suspenderet imod hendes egen vilje. Om suspenderingen handler om den her sag, eller om det handler om noget andet, vil regionen af principielle grunde ikke svare på.

Derudover kom det frem, at oversygeplejersken havde advaret akutafdelingen mod Christina Hansen, længe inden Christina Hansen blev anholdt. Hun forklarede i retten, at hun kontaktede oversygeplejersken på akutafdelingen i forbindelse med, hun blev opmærksom på, der var interne personaleproblemer på akutafdelingen.

Oversygeplejersken fortalte i retten, at hun havde informeret ledelsen på akutafdelingen om, at man i hendes optik ikke kunne stole på Christina Hansen, der var en intrigemager, og at hun var en, man skulle holde øje med. Hun havde dog ikke fortalt, at der var mistanke om at Christina Hansen gjorde skade på patienter. Advarslen til akutafdelingens ledelse har oversygeplejersken ikke fortalt om tidligere, hverken i sagen mod Christina Hansen eller i byretten i sagen mod afdelingssygeplejersken, men her under ankesagen - hvor det altså er 4. gang, oversygeplejersken sidder i vidneskranken for at fortælle om forløbet, kunne hun huske den samtale, hun havde haft med akutafdelingens oversygeplejerske. 

Anklager Karen Vistisen undrede sig over dette i retten. - Hvorfor har du ikke tidligere fortalt det, spurgte hun oversygeplejersken. 

- Jeg har ganske enkelt ikke tænkt over det, jeg havde nok glemt det, sagde oversygeplejersken i retten. 

De otte vidner ved dagens retsmøde beskrev samtidig afdelingssygeplejersken som en konfliktsky person.

- De beskriver hende som en god administrator. De siger, hun er meget sød, hun vil gerne se det allerbedste i folk, men når det kommer til konflikter, så siger de, at hun ikke er god, fordi hun vil helst have, at man klarer konflikterne selv. Når de ansatte er kommet til hende med advarsler, har hun - ifølge vidnerne - sagt, nu skal man jo også passe på, hvad man siger om andre mennesker eller ja, det siger du jo, forklarer TV ØST’s reporter, Jessica Skovmose.

Afdelingssygeplejersken risikerer fængsel i op til fire måneder. Der forventes, at der falder dom i sagen i morgen, onsdag.