To anholdt for seriebrande på Lolland og Falster

Politiet har anholdt to mænd, der sigtes for 18 indsættelser på Lolland og Falster hen over sommeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har anholdt to mænd, der sigtes for at stå bag 18 påsatte brande på Lolland og Falster i tiden fra 20. maj til og med branden på Skjørringe Gods på Falster tirsdag morgen.

De to mænd på henholdsvis 22 og 29 år fremstilles onsdag eftermiddag i grundlovsforhør i Nykøbing Falster. De nægter sig begge skyldige i sigtelserne.

Sigtede klædt i sort

Ifølge TV ØSTs journalist Helle Eriksen, der følger grundlovsforhøret, så er de to sigtede kraftige, yngre mænd klædt helt i sort. De har begge en dansk baggrund. Den ene mand bar sit arbejdstøj ved fremstillingen. 

Dommeren i sagen har valgt at nedlægge referatforbud i sagen, sådan så de sigtede ikke vil kunne læse hinandens forklaringer i medierne. Derfor kan vi ikke nærmere beskrive, hvad de sigtede forklarer i sagen. Der er samtidig også blevet nedlagt navneforbud, sådan så navnene på de to sigtede ikke må nævnes, eller de to ikke må kunne beskrives, så de kan genkendes af andre.

Sigtes også for herregårdsbrand

De to mænd blev anholdt omkring klokken 20.00 tirsdag aften - mindre end 18 timer efter, at en ladebygning på Skjørringe Gods blev sat i brand, mens to personer sov i værelser i bygningen.

- Jeg kan ikke komme omstændighederne ved anholdelserne nærmere, men jeg kan bekræfte, at de to også er sigtet for at stå bag branden på Skjørringe Gods tidligt tirsdag morgen, siger anklageren i sagen, Henrik Holten, til TV ØST før grundlovsforhøret starter.

Ødelagt værdier for 14 millioner kroner

De to er ud over 18 tilfælde af ildspåsættelser også sigtet for to indbrud i området.

- Alt i alt er de to mænd sigtet for at forvolde skader for ikke mindre end 14 millioner kroner, siger Henrik Holten.