Alvorlig fugleinfluenza konstateret på Lolland - død vandrefalk smittet

Der er gjort fund af fugleinfluenzaen H5N5 ved Sakskøbing på Lolland. Alle fjerkræavlere skal sikre deres dyr mod kontakt til vilde fugle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En vandrefalk, som er fundet ved Sakskøbing på Lolland, er konstateret smittet med den alvorlige fugleinfluenza type H5N5. Det viser flere laboratorieanalyser fra Statens Serum Institut.

quote Det er uhyre vigtigt, at alle ejere af fugle og fjerkræ tager situationen alvorligt

Birgit Hendriksen, chef for Fødevarestyrelsens VeterinærØst

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Fundet er ikke overraskende. Vi har den seneste uge fået rapporter fra Nordtyskland om fund af fugleinfluenza i vilde fugle. Det er uhyre vigtigt, at alle ejere af fugle og fjerkræ tager situationen alvorligt og sørger for overdækning af deres besætninger, så de ikke kommer i kontakt med vilde fugle, siger chef for Fødevarestyrelsens VeterinærØst, Birgit Hendriksen.

Fjerkræ skal overdækkes

Gennem de seneste uger er der blevet rapporteret om fund af fugleinfluenza i Tyskland, Nederlandene og Storbritannien, hvilket fik Fødevarestyrelsen til at hæve risikoniveauet for fugleinfluenza fra "meget lav" til "høj", som er det højeste niveau, i går.

Ingen mennesker er blevet smittet med de typer af fugleinfluenzavirus, der i øjeblikket florerer i Europa. Men sygdommen er alvorlig for fjerkræ og fugle.

Fra i dag skal alle ejere af fjerkræbesætninger sikre deres dyr mod kontakt til vilde fugle med bl.a. overdækning eller indhegning. Samtidig er der indført forbud mod arrangementer med fjerkræ og fugle, oplyser Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har onsdag indsendt bramgæs, der er fundet ved Højer i Sønderjylland til test for fugleinfluenza hos Statens Serum Institut. Styrelsen forventer svar sent fredag eller mandag.