Akutafdeling på Nykøbing Falster Sygehus

Sygeplejersker og læger fra den nye akutafdeling tager nu imod alle akutte patienter på Nykøbing Falster Sygehus. Det er et stort skridt på vejen til at blive et af fremtidens akutsygehuse i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus er den første i Region Sjælland. Sygehuset er udvalgt til at være regionens pilotsygehus i udviklingen af det nye akutkoncept med én indgang til sygehuset for alle akutte patienter.

- Et team af sygeplejersker, yngre læger og erfarne akutlæger vil samarbejde om at få de akutte patienter vurderet, undersøgt og sat i behandling hurtigst muligt, fortæller ledende overlæge Hanne Jørsboe fra Akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus.

Akutafdelingen modtager alle typer af akutte voksne patienter, der har brug for indlæggelse eller behandling på skadestuen.

Alt foregår foreløbig i de eksisterende afdelinger, men der skal bygges om og bygges nyt. I første omgang er en ombygning af Skadestuen og Modtagelsen gået i gang og forventes færdig i december 2009. Senere forventes en udvidelse med bl.a. yderligere 16 sengepladser.

Byggerierne betyder, at akutkonceptet gradvist går i gang.

- Patienten skal gerne opleve at blive modtaget på en serviceorienteret og professionel måde med hurtig behandling efter det nye akutkoncept, selv om afdelingen er under ombygningen, siger ledende overlæge Hanne Jørsboe.

De nye arbejdsmetoder forventes at lette presset på især de medicinske afdelinger.

- Jeg forventer, at sengeafdelingerne kommer til at mærke, at de på sigt bliver aflastet. Når patienten kommer op i en seng på Medicinsk afdeling er patienten undersøgt, der er lagt en plan for behandlingen, og de første prøver er måske allerede taget, siger Hanne Jørsboe.

Børn kan fortsat indlægges direkte i Børneafdelingen.

Køge Sygehus og Holbæk Sygehus åbner som de næste sygehuse i Region Sjælland akutafdelinger 15. april 2009.