Afviser kritik af svigtende ansøgertal: - Man skal have tålmodighed

En ny uddannelse i Nykøbing Falster skulle skaffe flere fængselsbetjente, men der er kun startet seks elever på et hold med plads til 25 elever.

Ifølge lokale politikere var der flere tungtvejende grunde til at lade en ny skole for uddannelse af fængselsbetjente åbne i Nykøbing Falster. Blandt dem ikke mindst et stort potentiale af ansøgere.

Dette har imidlertid ikke afspejlet sig i ansøgertallet af kvalificerede ansøgere til den nye uddannelse, som åbnede mandag. Bare seks personer stod klar til start på et hold, hvor der ellers er plads til 25.

Læs også
Skulle skaffe flere fængselsbetjente - ny uddannelse hungrer efter elever
Læs også
Skulle skaffe flere fængselsbetjente - ny uddannelse hungrer efter elever

Fængselspersonalets fagforening kalder optaget på den nye uddannelse "skuffende".

- Medmindre der kommer et meget stort rykind i efteråret, ser det ud til at nedgangen af fængselsbetjente fortsætter, skriver formand Bo Yde i en pressemeddelelse.

John Brædder: - Det skal nok lykkes

Spørger man derimod manden, der stod i spidsen for den koalition i Guldborgsund Kommune, der skulle trække uddannelsen til Nykøbing Falster, er der ingen grund til at være skuffet.

- Jeg vil sige, det er tilfredsstillende – set i relation til, det er en helt ny uddannelse, der er startet op, siger John Brædder (Guldborgsundlisten), forhenværende borgmester og i dag medlem af byrådet i Guldborgsund Kommune til TV2 ØST.

quote Jeg vil sige, det er tilfredsstillende – set i relation til, det er en helt ny uddannelse, der er startet op

John Brædder (Guldborgsundlisten), forhenværende borgmester

- Jeg er sikker på, holder man fast i det her med fire optag om året, så skal det nok lykkes at få flere til at søge ind. Det er vigtigt, at vi i landdistrikt-Danmark accepterer, at det tager lidt længere tid at løbe en uddannelse i gang.

Ifølge borgmesteren er det langt fra førstegang, at en ny uddannelse "har skullet løbes i gang".

- Derfor skal man have tålmodighed også med den her uddannelse, påpeger han.

- Jeg mener stadigvæk, at det potentiale, vi beskrev til Christiansborg, at det er der.

Han forventer at man allerede om et år vil se et større optag.

91 har fået plads på Kriminalforsorgens uddannelser

Kritikere anførte tilbage i 2021, at en mere centralplacering på Sjælland ville øge optageområdet af den nye uddannelse, der er en af to nye uddannelsessteder i Kriminalforsorgen, som skal imødegå manglen på fængselsbetjente.

Ifølge fængselspersonalets fagforening er der siden 2016 ansat 846 nye fængselsbetjente, hvor der i samme periode er 1.135, der har sagt deres job op. I indeværende år har samlet 91 elever fået plads på Kriminalforsorgens uddannelser.

Der blev lagt store kræfter i at få den nye afdeling af Kriminalforsorgens uddannelse for fængselsbetjente til Nykøbing Falster.