Afdelingssygeplejerske får bødestraf for ikke at reagere på advarsler om dømt sygeplejerske

En afdelingssygeplejerske skal betale en bøde for at have siddet advarsler overhørig om sygeplejersken, der blev dømt for drabsforsøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En afdelingssygeplejerske fra Nykøbing F. Sygehus er blevet straffet med en bøde på 10.000 kroner. Hvis hun ikke betaler bøden, skal hun afsone straffen i fængsel i 10 dage.

Afdelingssygeplejersken har været tiltalt for at have siddet en række advarsler overhørig.

Advarsler, som adskillige ansatte på hendes afdeling kom med i forbindelse med sagen om sygeplejersken Christina Hansen, der sidste år blev idømt 12 års fængsel for drabsforsøg på fire patienter.

Forundret

Den 27. marts 2018 fandt to ud af tre dommere i byretten i Nykøbing Falster, at afdelingssygeplejersken ikke havde gjort sig skyldig i at overtræde autorisationsloven.

En dommer mente, at hun var skyldig i grovere forsømmelse. Da der var stemmeflertal for frifindelse, kunne afdelingssygeplejersken ånde lettet op.

Det var dog kun indtil Statsadvokaten ankede dommen til Østre Landsret, hvor den skal føres henover de kommende fire dage.

Derfor så det også ud, som om det var en lidt forundret og overrasket afdelingssygeplejerske, da landsretten omstødte dommen, og altså idømte hende 10.000 kroner i bødestraf.

Anklageren gik efter fire måneders fængsel til afdelingssygeplejersken.