Afdelingssygeplejerske får bødestraf - anklager er tilfreds med dom

Anklageren er tilfreds med, at afdelingssygeplejersken på Nykøbing F. Sygehus har fået en bødestraf for at have ignoreret advarsler om dømt sygeplejerske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En afdelingssygeplejerske er netop blevet idømt en bødestraf på 10.000 kroner, da landsretten vurderer, at hun kunne have forhindret drabsforsøg på Nykøbing F. Sygehus.

Ifølge tiltalen blev afdelingssygeplejersken nemlig advaret flere gange om sygeplejersken Christina Hansen, der sidste år blev idømt 12 års fængsel for fire drabsforsøg.

Landsrettens dom omstøder dermed byrettens, som i sin tid frifandt afdelingssygeplejersken. Og det glæder anklager, Karen Vistisen.

- Det er tilfredsstillende, at man her i landsretten har fundet anledning til, at der er tale om en overtrædelse af Autorisationsloven i forhold til den her sag. I byretten skete der frifindelse, i landsretten er der ikke sket domsfældelse i fuldt omfang, men der er sket domsfældelse i to af punkterne, der var nævnt i anklageskriftet, siger anklageren.

Kunne have forhindret drabsforsøg

Havde afdelingssygeplejersken videregivet de oplysninger, hun havde modtaget fra de ansatte allerede i 2012, kunne hun måske have forhindret, at sygeplejerske Christina Hansen nåede at forsøge at dræbe fire patienter.

- Hvis den pågældende afdelingssygeplejerske havde givet de oplysninger tilbage i 2012, både til politiet og da man havde den her interne undersøgelse på sygehuset, så kunne det meget vel have medført, at man på det tidspunkt havde fået fokus på den pågældende sygeplejerske, så hun var blevet stoppet dengang, siger Karen Vistisen.

Anklageren havde argumenteret for, at afdelingssygeplejersken skulle idømmes fire måneders fængsel.

Afdelingssygeplejersken kan fortsat være sygeplejerske med lederansvar, efter dommen i landsretten.

Afdelingssygeplejerskens forsvarer har ikke ønsket at kommentere dommen.