Ældre siger nej tak til digital post

Hundredvis af ældre har søgt om at slippe for at kommunikere digitalt med det offentlige.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ægteparret Birthe og Poul-Erik Christiansen fra Marielyst er nogle af de borgere, der siger nej tak til digital post. De har aldrig været på internettet og bruger kun ganske sjældent en computer.

- Det kan godt være, at nogle vil mene, at jeg er gammeldags, men så må det være sådan, siger Poul-Erik Christiansen.

1. november i år er det meningen, at al digital kommunikation mellem borgere og det offentlige skal foregå digitalt. Men der er  mange, der lige som Poul-Erik og Birthe Christiansen, helst vil slippe for at skulle til tasterne.

Den 1. marts blev det muligt at søge om at undgå digital post. I Guldborgsund kommune har næsten 700 personer foreløbig søgt om fritagelse, og flere andre steder bliver bunkerne med ansøgninger også større og større. I Holbæk har 350 personer for eksempel søgt, mens der i Faxe Kommune er modtaget cirka 200 ansøgninger. 

Kursus for ældre

I Guldborgsund Kommune tilbyder ÆldreSagen og flere andre aktører kurser for de ældre borgere, som har svært ved at begå sig på nettet. 

- De fleste lærer det, men der er mange, som er nervøse for, at de ikke kan finde ud af det. Nogle gange siger vi også til folk: ved du hvad, du skal ikke bruge resten af dit liv på noget, som du slet ikke bryder dig om. Og så hjælper vi dem med at søge om fritagelse, siger John Hansen, formand for ÆldreSagen Nykøbing Falster-Sydfalster.

Klik HER for at se kriterierne for at søge fritagelse.

Klik HER for at se, hvordan du kan søge fritagelse.