¨

Ældre mænd får advarsel af badeeksperter

Foto: TV ØST

Rådet for Større Badesikkerhed og TrygFonden minder især mænd om faren ved solosvømning efter ny drukneulykke.

En 54-årig mand druknede onsdag ved Guldborgsund mellem Lolland og Falster, og antallet af badeulykker er i år oversteget sidste år, hvor fem personer mistede livet i vandet.

Rådet for Større Badesikkerhed og TrygFonden fører hvert år statistik over badeulykker herhjemme, og her fortæller man, at det ofte er mænds soloture til vandet, der ender galt.

- Det gennemgående problem er, at mænd over 50 tænker: Vi er før gået ud alene, og det der med at man skal være sammen med andre, det er ikke noget, der gælder os, siger formand for Rådet for Større Badesikkerhed, Michael Aller.

- Problemet er, at når folk bliver ældre, får de lettere et ildebefindende. Når man så er alene derude, så går det galt, siger han.

Antallet af badeulykker svinger meget for hvert år, og det er især vejret, der har indflydelse på, hvor mange mennesker, der hopper i vandet.

Gennem juni, juli og starten af august har mindst syv personer - både danskere og udlændinge - mistet livet som følge af en badeulykke i Danmark.

Både TrygFonden og Rådet for Større Badesikkerhed påpeger, at der ofte er alkohol involveret, når ulykkerne finder sted.

- Vi kan se ud fra vores tal, at der i et stort antal af gangene er alkohol involveret, siger Erik Bech, Kystlivredningschef i TrygFonden.

Ifølge TrygFondens statistik har der i perioden fra 2001 til 2009 været i alt 113 fatale drukneulykker i forbindelse med badning, hvoraf 70 af dem har været folk over 45 år.

Godt 80 procent af alle drukneulykker i forbindelse med badning sker for mænd.

I 13 ud af de 113 fatale drukneulykker i forbindelse med badning var den forulykkede beruset på ulykkestidspunktet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App