Ældre kvinde omkommet i camping-brand

En campingvogn udbrændte tidligt i morges på Marielyst Campingplads. Tre ældre kvinder sov i campingvognen. Den ene døde af sine forbrændinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ældre kvinde mistede livet efter en brand i den campingvogn, hvor hun og to andre lå og sov. Politiet fik meddelelsen fra alarmcentralen klokken 04.27. Men på grund af tidligere uroligheder i Marielyst, var politiet allerede i området og så røgen fra campingpladsen, som de kørte efter, inden alarmen kom.

Da politiet kom frem, havde ilden allerede bredt sig meget, og det meste af forteltet stod i flammer. Politet fik de tre kvinder reddet ud med hjælp fra en vågen campist og de blev bragt direkte til Nykøbing Falster sygehus. Den ene af de tre døde ved middagstid af sine svære forbrændinger. De to andre blev observeret for røgforgiftning og er udskrevet igen.

På campingpladsen var  branden noget, der påvirkede de andre campister. Se interviews herunder:
[video:video_mangler:090705_camping.flv]

- Vi rullede rullegardinet op og opdagede at vognen overfor stod i flammer. Så kom politiet og bankede på vores vogn og sagde, at vi skulle komme ud og det skulle være nu, fortæller Folmer Pedersen fra Vordingborg, der var på pladsen, da branden brød ud.

Flere eksplosioner fra den brændende campingvogn, vækkede de nærmeste naboer.

- Det er forfærdeligt, at vågne op til sådan noget. Da jeg kom ud, så jeg at politiet var i fuld færd med at hjælpe en gangbesværet dame ud, som faldt om i græsset, fordi hun var så forbrændt, siger Mogens Philip. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderer, at det var den hurtige indsats og det, at politiet allerede var i området, der reddede de to af de ældre kvinder. Politiet ved endnu ikke, hvad der var årsag til branden, men begynder at lave tekniske undersøgelser mandag.

Campingvogne er utroligt brandfarlige. Derfor er det vigtigt, at man tænker på sikkerheden, før man tager afsted på ferie.

Leder af teknisk afdeling i DCU, Stefan Rosendal, giver gode råd herunder:
[video:video_mangler:campingraad.flv]