Ældre kom på cykeltur til Bogø

14 plejehjemsbeboere fra Lolland og Falster kom i dag med rickshaw til Bogø. Det var første cykeltur udenfor kommunegrænserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad gør man, når man godt kan lide at komme på cykeltur, men benene ikke er, hvad de har været?

På Lolland og Falster fandt plejehjemspersonale og frivillige i dag alle de rickshaws frem, de kunne mønstre, og så kom 14 plejehjemsbeboere på cykeltur udenfor kommunegrænserne.

Stegt flæsk og persillesovs

Klokken 10.20 ankom de med Færgen Ida til Bogø, og så var der ellers et tælt pakket program for hele dagen.

- Vi skal ud og se noget, og så skal vi have stegt flæsk med persillesovs, siger Svend-Aage Hansen, da han ankommer til Bogø sammen med de andre.

Svend-Aage Hansen bor på Plejecenter Kildebo i Sakskøbing på Lolland og kan godt lide at blive fragtet rundt i rickshaw.

- Det er dejligt. Man sidder i læ og kan bare sidde og se på landskabet, fortæller han.

Cykelture med overnatning

Dagens tur er arrangeret af frivillige og plejehjemspersonale på flere forskellige plejehjem på Lolland og Falster.

- For to år siden blev rickshawsene anskaffet via nogle ældrepuljemidler, og så har de stået ude på plejecentrene, og man har brugt dem der, men idéen om at samle borgere til en længere tur og få sådan nogle oplevelser her, den er ny, siger Anne Kristiansen, som er Frivilligvært i Distrikt Midt i Guldborgsund Kommune.

Håbet er, at kommunerne med tiden kan få arrangeret cykelture, hvor de ældre skal overnatte på turen.

- Det giver noget til plejehjemsbeboerne og også til de ansatte og de frivillige. Det er jo livsglæde ud over alle kanter, man kan jo ikke undgå at blive i godt humør, siger Anne Kristiansen