¨

Ældre får ikke hjælp i tide

Foto: TV ØST

Stik imod kommunernes egne sagsbehandlingstider må ældre vente op til et år på at få en rollator. Det er vanvittigt, mener Ældremobiliseringen.

Selv om de fleste kommuner opererer med fire ugers sagsbehandling, viser en rundspørge, som Ældremobiliseringen har foretaget, at ældre kan vente op til et år på at få en rollator.

Guldborgssund Kommune har sat som mål, at det må tage fire uger at behandle en ansøgning. Men borgerne må vente mellem tre og fire måneder på at få en rollator. I Middelfart og Fredensborg kommuner er fristen henholdsvis tre og to måneder, alligevel tager det fem og seks måneder at få en rollator i de to kommuner.

Værst står det dog til i København. Københavnere skal ifølge reglerne maksimalt vente fire uger på at få hjælpemidler. Men kommunens årsrapport for 2008 viser, at mere end halvdelen i borgerne i nogle områder har ventet i længere tid på personlige hjælpemidler.

- Medarbejderen på pensions- og omsorgskontoret på Amager informerede mig om, at det tager flere måneder og nok nærmere et år at få en rollator, siger Gitte E. Olsen, sekretariatschef i Ældremobiliseringen.

- Det er vanvittigt, at ældre borgere på den måde skal være lukket inde i deres egne hjem, tilføjer hun.

Gitte E. Olsen minder om, at undersøgelser viser, at ældre, der ikke rører sig, får flere sundhedsproblemer og koster kommunerne mere i det lange løb.

Sundheds- og omsorgsforvaltningen i Københavns beklager, at nogen har måtte vente, og lover at stramme op.

- Vi har sat ekstra ressourcer ind de steder, hvor vi ikke kan leve op til de fastsatte mål, siger Anne Mette Fugleholm, direktør i forvaltningen.

I alt overholdt Københavns Kommune tidsfristen i fire ud af fem sager.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App