¨

Ældre evakueret fra plejehjem efter stormen

Foto: TV ØST

Et plejehjem i Sakskøbing på Lolland fik fredag aften oversvømmet kælderen. Det betød, at al strømmen kortsluttede, og de ældre stod uden el og varme.

Eva Frederiksen plejer at bo på Doktorparken Plejecenter i Sakskøbing på Lolland, men i lørdags blev hun evakueret til et plejehjem på Falster.

- Det synes jeg var lidt hårdt, fordi det gik så stærkt med at blive flyttet, men personalet hjalp godt til, fortæller den 82-årige kvinde fra Sakskøbing. 

Plehjem stod tomt

Ingen af de 39 beboere kunne blive boende i Doktorparken, når der hverken var varme, lys eller varmt vand.

Nogle er kommet hjem at bo hos pårørende, mens de fleste andre blev flyttet til Eskilstrup Plejecenter på Falster. Det lukkede for et halvt år siden og stod derfor tomt.

- Vi er rigtig glade for, at vi havde den her mulighed, fortæller gruppeleder i Doktorparken, Pernille Voigt til TV2 ØST.

Mangler internet og tv

Det er kun de vigtigste ting, beboere og personalet har fået med sig.

For personalet betyder det bl.a., at de skal klare afrapporteringer og dokumentation med blok og pen, da der ikke er internet i Eskilstrup Plejecenter.

For de ældre betyder det, at de bor på værelser uden særlig mange møbler, tv og personlige egendele.

- Der er tomt og bart. Man opholder sig ikke her, hvis ikke det er nødvendigt. Men så går vi ind i opholdsstuen, hvor vi kan tale sammen, fortæller Eva Frederiksen.

På sommerferie på Falster

Selv om den nye, midlertidige bolig er lidt mangelfuld, så er netop opholdsrummene et plus i forhold til Doktorparken.

- Der er faktisk snak om, at vi skal herover til sommer og holde sommerferie, for de her grupperum, der er her, er rigtig gode, fortæller Pernille Voigt.

Lige nu ser det ud til, at de ældre kan komme tilbage i Doktorparken på torsdag, hvor strømmen skulle være lavet igen.

02:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App